Gazete Vatan Logo

Bağışıklığın üç silahşörü A, C vitamini ve selenyum

Dünya Sağlık Vakfı Başkanı ve European Laboratory of Nutrients Direktörü Prof. Dr. Emar Vogelaar, C vitamini, selenyum ve A vitamini aldıkça bağışıklık sisteminin güçlendiğini belirtti.

Bağışıklığın üç silahşörü A, C vitamini ve selenyum

Dünya Sağlık Vakfı Başkanı ve European Laboratory of Nutrients Direktörü Prof. Dr. Emar Vogelaar, C vitamini, selenyum ve A vitamini aldıkça bağışıklık sisteminin güçlendiğini belirterek, “Ama fazla alınmasıyla da bağışıklık sistemi düşüşe geçiyor” dedi. Vogelaar, düzenlenen “İmmunoloji Kanser ve Otizm Konferansı”nda bağışıklık sistemi açısından besinlerin önemine dikkati çekti. Artık hastalara antibiyotik verilmediğini dile getiren Voogelaar, “Bu yüzden iyi bir beslenmeye ihtiyacımız var. Tüberküloz gibi enfeksiyon hastalıkları artıyor” diye konuştu. Bağışıklık sisteminin aminoasitlerin yetersiz alınmasında düştüğünü dile getiren Vogelaar, şöyle konuştu: Selenyumun ihtiyacı, gerekliliği 1970’li yıllarda bile fark ediliyordu. Hayvanlara fazla selenyum verildiğinde 30 kata kadar daha fazla antikor görülüyordu ve bu da heyecan verici bir buluştu çünkü immün sistemi canlandırıyordu. Fakat fazla verirseniz immün sistem yine düşüyor. C vitamini, selenyum ve A vitamini aldıkça bağışıklık sistemi güçleniyor ama fazla alınmasıyla da bağışıklık sistemi düşüşe geçiyor.

Haberin Devamı

Autism Medical Institute Başkanı Dr. Necip Cem Kınacı da bütün hastalıkların bağırsakta başladığını ve domino etkisiyle diğer problemlerin ortaya çıktığını ifade etti.

Kanserin de otizmin de nedenleri aynı

Kınacı, otizmin de genetik bir altyapıdan geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
Genetik altyapı bağırsak geçirgenliğini bozuyor. Yetersizlikler oluşuyor, metabolik faaliyetler bozuluyor, bunun neticesinde ağır metaller birikiyor, kan-beyin bariyeri bozuluyor. İstemediğimiz toksik ürünlerin beyne ulaşması sonucunda beyinde bir enflamasyon oluşuyor ve bu da otizme yol açıyor. Otizm zincirin son halkası. Bağışıklık sisteminin yüzde 80’i bağırsaktan geçiyor. Bağırsak sistemindeki bozukluk bağışıklık sisteminin düşüklüğüne neden olur. Kanserin de otizmin de sebebi budur.