Gazete Vatan Logo
Magazin Bağırsak hastalıklarına karşı bisiklet turu!

Bağırsak hastalıklarına karşı bisiklet turu!

İnflamatuvar Bağırsak Hastalıkları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne destek olmak için Ali Raif İlaç Sanayi’nin katkıları ile sosyal sorumluluk projesi olarak bisiklet gezisi düzenlendi.

Bağırsak hastalıklarına karşı bisiklet turu!

İnflamatuvar Bağırsak Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne (İBHDYD) destek olmak ve İltihabi Bağırsak Hastalığı hakkında toplumu bilgilendirerek konu hakkında farkındalık yaratmak amacı ile Ali Raif İlaç Sanayi (ARİS) öncülüğünde Sosyal Sorumluluk Projesi olarak bisiklet gezisi yapıldı.

Valilikler ve Bisikletliler Derneği’nin de katkıları ile gerçekleşen bisiklet gezisi, Türkiye’nin 18 merkezinde; İstanbul, Alanya, Ankara, Antalya, Aydın, Bilecik, Bursa, Erzincan, Fethiye, Finike, Hatay, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Yalova’da aynı anda düzenlendi.

Hekimler, eczacılar, İBHDYD üyeleri, ARİS çalışanları ve bisiklet gönüllülerin pedal bastığı organizasyona yaklaşık 2 bin bisikletli katıldı. Her bir merkezde bisiklet gezisinin sonunda yapılan çekiliş ile bisiklet hediye edildi.

“İltihabi Bağırsak Hastalıkları Bisiklet Gezisi” organizasyonunun bitişi ile birlikte Ali Raif İlaç Sanayi Grup Müdürü Dt. Tuna Gül: “Sloganı ‘Yaşama Değer Katar’ olan Ali Raif İlaç Sanayi, İBHDYD ile koşulsuz iş birliği yaparak, hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitelerini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla başarılı projeler üretmek için her zaman canı gönülden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Konu hakkında konuşan İBHDYD’nin Başkanı Ercan Zorlu ise:

“İnflamatuvar Bağırsak Hastalıkları çatısı altında yer alan ülseratif kolit ve Crohn hastalığı, bağırsakta iltihap ve ülsere neden olan kronik hastalıkların başında yer alıyor. Alevlenmeler ve yatışmalar şeklinde seyreden bu hastalıkların belirtileri birçok hastalık ile benzer olduğundan teşhis edilebilmesi zaman alabiliyor. Bu nedenle de hastalar uzun yıllar boyunca doğru tedavi alamıyorlar. Ayrıca eklemlerden gözlere kadar farklı organlarda da belirtilere neden olabilen bu hastalıklar, hastaların hem sosyal hem de iş hayatını olumsuz etkiliyor. Tedavi edilmemesi durumunda da yaşamı tehdit edebiliyor. Yalnızca hastalığa sahip kişilere değil, sağlıklı bireylere de sesimizin daha geniş kitlelere ulaşmasını koşulsuz katkıları ile sağlayan Ali Raif İlaç Sanayi’ne ve derneğimizin bugünlere gelmesinde büyük payı bulunan Ali Raif İlaç Sanayi’nin değerli Grup Müdürü Dt. Tuna Gül’e sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.

Haberin Devamı