Gazete Vatan Logo

Bağımsız adaydan ilginç vaat!

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan bağımsız milletvekili adayı Ahmet Yıldız, "Bir evde 3-4 televizyon var, çocuklar ders çalışamıyor. Eski sistemi geri getireceğim", "İnterneti, cep telefonunu kapatacağım" gibi ilginç vaatlerde bulunuyor.

Zara'da "Seyfi Başkan" olarak tanınan Yıldız (60), bağımsız ilçe belediye başkan adayı olarak girdiği 30 Mart 2014'teki seçimlerde sadece 35 oy alabildi. Yıldız, bu kez de banka kredisi kullanarak, 7 Haziran'daki seçimlerde bağımsız milletvekili adayı oldu. Kaynakçılıktan emekli ilkokul mezunu Yıldız, belediye başkanlığı seçiminde kullandığı "Oylar Seyfi'ye, bak keyfine" sloganıyla yoluna devam edecek. İlçe halkından oy toplamak için çalışmalarına başlayan evli ve 3 çocuk babası Yıldız, birbirinden ilginç vaatlerde bulunuyor. Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zara'da kaynak üzerine iş yeri açtım. 40 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. 59 yaşımda Zara'da belediye başkanlığı için bağımsız aday oldum, 35 oy aldım" dedi. Yerel seçimlerde istediği sonucu alamamasına rağmen genel seçimlerde milletvekilliği için yeniden aday olduğunu belirten Yıldız, "Milletvekili adaylığı için 10 bin 500 lira kredi kullandım. Emekli maaşıma karşılık kredi çektim. Müracaat paramı yatırdım" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Herkes erken yatacak, erken kalkacak"

Belediye başkanı seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projeleri, milletvekili seçilirse gerçekleştirmeye çalışacağını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: "Bir evde 3-4 televizyon var, çocuklar ders çalışamıyor. Eskiden tek kanal vardı, akşam 17.00'de İstiklal Marşı ile başlıyordu, gece 12.00'de İstiklal Marşı ile kapanıyordu. Bu sistemi geri getireceğim. Herkes erken yatacak, erken kalkacak. İnterneti, cep telefonunu da kapatacağım." Yıldız, yerel seçimlerde "Zara Merkez Camisi'ne 6 minare yaptırma, hayvan gübresinden doğalgaz üretme, yaşlılar için teleferik sistemi kurma, ilçeye havaalanı yapma" gibi vaatlerde bulunmuştu.