Gazete Vatan Logo

Bağımlılığa karşı iş birliği

Yeşilay ve Turkcell arasında bağımlılığa karşı iş birliği anlaşması imzalandı. Buna göre, iki kurum çocuk ve gençlere yönelik faaliyetlerde iş birliğine gidecek

Bağımlılığa  karşı iş birliği

Yeşilay ile Turkcell bağımlılıklara yönelik koruma, önleme, bilinçlendirme alanlarında iş birliği yapmak üzere anlaşma sağladı. Yeşilay ile Turkcell arasında imzalanan protokol, çocuk ve gençlere yönelik faaliyet ve projelerdeki iş birliğini kapsıyor. Protokol, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’nın katılımıyla imzalandı. Protokol kapsamında ilk birliktelik, Yeşilay’ın bu yıl 8’incisini gerçekleştirdiği Türkiye genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde uyguladığı ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ yetenek yarışmasına sunulan destek ile başladı. Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen yetenek yarışmasının ana teması bağımlılık. Kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür, sanat, spor gibi farklı alanlarda projelere destek veren Turkcell de toplumsal sorumluluk anlayışıyla, imzalanan protokol kapsamında Yeşilay’ın destekçisi oldu.

Haberin Devamı

Farkındalık oluşacak

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılığın toplumsal bir mesele olduğunu belirterek, “Özellikle çocuk ve gençlerimizin korunması, onları bağımlılık tehlikesinden uzak tutmak için önemli bir adım. Bu protokolle amacımız bu alanda daha fazla farkındalık oluşturacak kampanya ve projeleri birlikte yürütmek olacak” dedi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da şunları söyledi: “İş birliğimiz kapsamında bir kez daha teknolojimiz ile genç nesillerin hayatlarına dokunarak, onları tehlikelerden nasıl koruyacağımıza ve bağımlılıklar ile mücadele ederek gençlerimizi, ülkemizi ileri taşıyacak fikirler geliştirmeye nasıl motive edeceğimize yoğunlaşacağız.”