Gazete Vatan Logo

Bağdat ve Erbil ortak komisyon kuracak

Irak merkezi hükümeti ve IKBY arasındaki sorunların çözümü için ortak bir heyet oluşturulmasına karar verildi

Bağdat ve Erbil ortak komisyon kuracak

Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki petrol, elektrik ve diğer sorunların çözümü amacıyla ortak bir komisyon kurulacağı bildirildi.

IKBY hükümetinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, dört bakandan oluşan üst düzey heyet, merkezi hükümet ile IKBY arasındaki sorunları ele almak üzere bugün başkent Bağdat'tan Erbil'e geldi.

Açıklamada, Bağdat'tan gelen yüksek heyetin, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ve diğer bakanlarla basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Görüşmede tarafların, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözüme kavuşturulması ve sürekli diyalog için ortak komisyon kurulması konusunda görüş birliğine vardığı belirtildi.

Açıklamaya göre, ortak komisyon, "Erbil-Bağdat arasındaki dayanışmayı sağlayıp, her iki tarafın da çıkarı doğrultusunda petrol, elektrik ve diğer sorunların çözümüne yönelik" çalışmalar yürütecek.

Bağdat'tan gelen yüksek heyette Irak Petrol Bakanı Cabbar el Luaybi, Elektrik Bakanı Kasım el-Fahdavi, Eğitim Bakanı Muhammed İkbal ve Ziraat Bakanı Falah Hasan Zeydan'ın yer aldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Heyetin görüşmelerin ardından Erbil'den ayrılarak Bağdat'a döndüğü kaydedildi.