Gazete Vatan Logo

Bağdat Caddesi’nde tarifeler değişti!

Yüksek kiralar yüzünden mağazaların kapandığı Bağdat Caddesi’nde durum değişti. 2 bin 400 m2’lik yer için birkaç ay önce 160 bin dolar olan kira 100 bin dolara düştü. Dolar 3 TL iken 480 bin TL kira isteyen mülk sahibi şimdi 340 bin liraya razı oldu

Bağdat Caddesi’nde tarifeler değişti!

Son dönemde kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve boşalan mağazalarla gündemde olan Bağdat Caddesi’nde önemli gelişmeler yaşanıyor. Binlerce dolarlık kiraların ve hava paralarının konuşulduğu Bağdat Caddesi’nde kiralar gerilemeye başladı.

2 bin 400 metrekarelik yer için birkaç ay önce 160 bin dolar olan kira 100 bin dolara düştü. Dolar 3 TL iken 480 TL kira isteyen mülk sahibi şimdi 340 bin liraya razı hale geldi. Yani kiralarda yüzde 30’a yakın bir gerileme oldu. Eataly Genel Müdürü Osman Cenk Akın, bizzat kira indirimi sürecini yaşayan isimlerden... Bağdat Caddesi’nde mağaza açmaya hazırlandıklarını anlatan Akın, “2 bin 400 metrekare yer için aylık 160 bin dolar isteyen oldu. En son 100 bine kadar indi” dedi.

Bir sürü marka mağaza kapattı

Kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı bölgelerden olan Bağdat Caddesi’nde sene başından bu yana yüksek kiralar markalara mağaza kapattırdı. Dönüşüm yüzünden bir yandan yer bulmak iyice zorlaşırken yer bulanlar da çok yüksek kiralar ödemek zorunda kalıyor. Son dönemde GAP, Bershka, Aldo, Top Shop, Divarese, So Chic ve Zara gibi markalar mağaza kapattı. Sektör temsilcileri, “Caddede dükkanların metrekare fiyatı AVM’lerdeki metrekare fiyatını ikiye üçe katladı. Ancak artık yüksek kiralar insanları bezdiriyor” değerlendirmesini yapıyor.

Haberin Devamı

Apple ve yeni markalar hazırlanıyor

Bğdat Caddesi’nden birçok marka kentsel dönüşüm ve yüksek kiralar yüzünden çıkarken birçok yeni marka da caddeye giriş yapmaya hazırlanıyor. Louis Vuitton, Burberry gibi devlerin olduğu caddeye gelecek markalar içinde en dikkat çekeni Apple. Zorlu Center ve Akasya Acıbadem’de mağazaları olan Apple’ın Bağdat Caddesi’nde yer tuttuğu belirtiliyor. Watsons, caddeye yeni gelen markalardan olurken giyim markası COS ise İstanbul’daki üçüncü mağazasını Bağdat Caddesi’nde açtı. Bütün bir binaya yayılan mağaza, bu özelliğiyle marka için Türkiye’de bir ilk. Kadın, erkek ve çocuk koleksiyonlarının sergilendiği toplam 4 kata ve 650 metrekarelik alana yayılan mağaza, markanın Türkiye’deki en büyük mağazası olma özelliği taşıyor. COS Yönetici Direktörü Marie Honde, “İstanbul’da yeni bir mağaza açtığımız için çok mutluyuz. 2013 yılında gerçekleştirilen Türkiye lansmanımızdan beri Türk müşterilerimizin markamıza artan ilgisi bizi memnun ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı