Gazete Vatan Logo

Bağ-Kur ve SSK hizmet sorgulamaları online olarak nasıl yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet bilgisi internette SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi ile alınabiliyor. SSK ve Bağ-Kur sigortalısı için internette SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi oldukça kolay şekilde yapılabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemleri için sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı kullanılabiliyor.

Bağ-Kur ve SSK hizmet sorgulamaları online olarak nasıl yapılıyor?

Türkiye’de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisi sayesinde elde edilen teknolojik ürünler oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojik gelişmeleri insanların ileri nesil teknolojik standartlardan yararlanarak yaşamına dair çok daha önemli kolaylıklardan ve yeni nesil fırsatlardan yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Günümüzde artık insanlar ileri nesil teknolojiler aracılığı ile internet ortamı hizmetlerine de daha kolay ve daha hızlı bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Böylelikle insanların internet üzerinden işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri konusunda çok önemli kolaylıklar sağlanırken, son yıllarda Türkiye’de kamu hizmetleri konusunda da internet altyapısı etkin biçimde kullanılmaya başlandı. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet altyapısı sigorta hizmetleri alanında etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Böylelikle Türkiye’de SSK ve Bağkur sigortalısı internet üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta bilgilerine ulaşılabiliyor olması hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri hem de Bağkur sigorta mükellefleri açısından çok önemli avantajlar sağlıyor. Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde yaşamının her alanında internet altyapısını en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri güncel sigorta hizmet bilgilerini öğrenebilmek amacı ile internet ortamında bulunan e-SGK ağı uygulamalarını oldukça yoğun şekilde kullanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde en güncel 4A-4B hizmet bilgisi dökümünü alabilme şansına sahip olan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri internet altyapısını SSK Bağkur sorgulama işlemleri konusunda etkin biçimde kullanabiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından internet üzerinde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilen SSK Bağkur sorgulama işlemi ile sigorta prim ödemelerinden en güncel sigorta hizmet durumu bilgilerine kadar tüm sigorta bilgilerine ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri internet ortamı üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile gerçekleştirebiliyor. Ancak bu online SSK Bağkur sorgulama işleminin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekliliği bulunuyor.

Haberin Devamı

E-Devlet Kapısı üzerinde kimlik doğrulaması işlemini ‘sisteme giriş’ ekranında ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘elektronik imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. Daha sonra e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işleminin yapılabilmesi için e-Devlet ‘e-hizmetler’ kategorisinde SSK hizmet dökümü için ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur hizmet dökümü için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranlarının kullanılması gerekiyor.