Gazete Vatan Logo

BAĞ-KUR ne zaman emekli olabilirim tablosuna nereden ulaşılır?

Ne zaman emekli olabilirim tablosu SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı için farklı farklıdır. Bu tablolarla SGK’nın sunduğu hizmetler üzerinden emeklilik yaşınızı hesaplama şansına sahip olursunuz. Devamı haberimizde.

BAĞ-KUR ne zaman emekli olabilirim tablosuna nereden ulaşılır?

Oldukça küçük yaşlarda başlayan eğitim öğretim hayatı hep bir yarış bir mücadele ile geçer. Bir meslek sahibi olmak isteriz ve bu alanda çalışmaya başlarız. Eğitim öğretim hayatımızı liseden sonra lisans eğitimi ile tamamlarız. Hayatımız hep bu çalışma ile geçip gider. Vatandaşlar olarak bizler eğitimimizi tamamladıktan sonra bir meslek sahibi olmak için uğraşırız. İlgi ve yeteneklerimiz doğrultusunda bir meslek sahibi oluruz. Tercih ettiğimiz bu meslek ile bizler bir sosyal güvencemizi sağlayan kuruma bağlı oluruz. Sağlık güvencemizi sağlayan bu kurumlar bizlere çeşitli hizmetler sunar. Bu hizmetler vatandaşların sağlık alanlarında faydalanmaları içindir. Sosyal güvencemizi sağlamak amacı için birtakım kurumlara başvururuz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren bu kuruluşlar vatandaşlar için oluşturulmuş olan kurumlardır. Bu kurumlara yapmış olduğumuz meslekler ile bağlı oluruz. Ancak bu kurumun vatandaşlardan istediği bazı sorumluluklar vardır. Yapmamız gereken bazı işlemleri yaptıktan sonra bizler kolay bir şekilde bu sağlık güvencemizden yararlanabiliriz. Sağlık güvencesine sahip olmanız için ve diğer sizlere sunulan avantajlardan yararlanabilmeniz için de sizler her ay düzenli olarak belli bir kuruma prim ücretini yatırmanız gerekir. Ödemiş olduğumuz bu prim ücretleri sayesinde hastanelerde muayene olabilir, eczanelerde ilaç alımında daha az tutar ödeyebiliriz. İşte böylece bizler çok çeşitli alanlarda kolaylık bulmuş oluruz. Bu prim ücretini ödeyerek bizlere sunulan imkânlardan rahatlıkla yararlanırız. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmet veren 3 kurum vardır. Bunlar SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığıdır. Vatandaşlar yapmış oldukları mesleklere göre bu üç kurumdan birine bağlı olurlar. Dolayısıyla her birey farklı miktarda prim ücreti öder. Her kurumun ödenmesi gereken prim ücreti farklıdır. Bu nedenle bu kurumlar hizmetlerini bunu kullanarak yaparlar. Sosyal Güvenlik Kurumu altında toplanan bu kurumda her zaman çok kalabalık oluşur. Çünkü prim sorgulama yapmak isteyen, ne kadar borcu olduğunu öğrenebilmek gibi çeşitli nedenlerle bu kurumlara başvuran vatandaş sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle en ufak işlemimizi bile yapmak istesek bizler ne yazık ki bu kurumlarda saatlerimizi harcarız. Hayatımız boyunca çalışıp didindiğimiz için de en merak ettiğimiz sorulardan biri ise Ne Zaman Emekli Olacağımızdır. Emekli olup rahata kavuşacağımız o günler hayal edip dururuz. Çünkü bunun için çalışırız. Her gün sabah erkenden kalkıp gittiğimiz o iş hayatlarımızın karşılığını almamız gerekir. Bağlı olmuş olduğumuz bu sosyal güvenlik kurumları da bizlerin çalışma hayatları boyunca yatırmış oldukları primlerin karşılığını verir. Her vatandaşın emekli olabilme şansı vardır. Eğer zamanında primleri yatırırsak bizler de emekli olabiliriz. Doldurmamız gereken yaşı doldurduğumuzda ödememiz gereken prim borçlarını ödediğimizde emekli olabilme şansına sahip olabiliriz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olup çalışmadığımız zamanları merak ettiğimizde ise Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili binasına gitmemiz ve bunu sorgulatmamız gerekir. Ancak ne yazık ki bu kurumlar çok kalabalık olduğu için bizler bu işlem için vakit ayırmakta güçlük çekebiliriz. Bu nedenle işlemimizi daha kısa bir süre zarfı içerisinde yapmak isteriz. Bunun içinde aklımıza gelen tek şey teknolojik ilerlemedir. Son dönemlerde artan internet kullanımı ile beraber artı bu sorunda çözülmüştür.

Haberin Devamı

İnternet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlem ile artık daha kolay ve daha kısa bir süre içinde ne zaman emekli olabileceğinizi ve erken emeklilik için yapmanız gereken her şeyi öğrenebilirsiniz. Sadece internet sistemine bağlanıp e-Devlet sistemine giriş yaparak bu bilgilere dakikalar içerisinde ulaşabilirsiniz. Postane şubelerinden alacak olduğunuz e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile bu sisteme giriş yapabilirsiniz. Sizlerde ne zaman emekli olacağınızı merak ediyorsanız öncelikle resmi e-Devlet internet sitesine giriş yapmalısınız. Sonrasında ise karşınıza çıkan sayfada yer alan 4A ne zaman emekli olurum sayfasında bulunan ilgili alanlara “ doğum tarihinizi “ , “ işe başladığınız tarihi “, “ ilk tescil tarihinizi “ ve de“ prim günlerinizi “ doğru bir şekilde doldurunuz. Eksiksiz olarak doldurduğunuz bu bilgilerin ardından yaptıktan sonra artık sizde SSK yani 4A ne zaman emekli olurum hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Üstelik bu mükemmel nitelikteki sistemden sizler dilediğiniz her zaman bu sisteme giriş yapabilir sizlere sunulan imkânlardan kolayca yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı