Gazete Vatan Logo

Bağ-Kur'luya prim desteği

Bağ-Kur'luya prim desteği

Asgari ücretin yüzde 30 zamla 1300TL'ye çıkmasının ardından 2016 yılında en düşük Bağ-Kur priminin 568.22 lira olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken şu açıklamalarda bulundu: "Bağ-Kur primlerini ödemekte zorlanan esnaf ve sanatkarlarımıza gelen net yük 128 TL olmuştur. Esnafın bunu ödemesine imkan yok.

Esnafımızın sırtındaki yükün azaltılması için Bağ-Kur primlerine de 100 lira destek verilmesini, bu konudaki düzenlemenin bir an önce yapılmasını bekliyoruz." Bağ-Kuıİuya prim desteği Zor duruma sokmuştu Asgari ücretin 1300 TL'ye çıkmasıyla sadece çalışanın değil esnafın kendi priminin de arttığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Devletin sigorta primlerine verdiği desteği zor durumdaki esnaf için de istiyoruz" dedi. Esnaf ve sanatkarın primindeki artışın yüzde 35 olduğuna dikkat çeken Palandöken, yaşanan mağduriyeti devletin zirvesine ilettiklerini söyledi.

İşçiye var esnafa yok

Esnaf için 100 TL destek talebinde bulunduklarını ifade eden Bendevi Palandöken, "Sosyal güvenlik primiyle esnafa gelen yük konusunda gerekli çalışma talimatları verildi.

Haberin Devamı

En kısa zamanda müjdeli haberi bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Prim artışının esnafın sırtındaki yükü artırdığını söyleyen Palandöken, "Esnafın yanmda çalışan için 100 TL prim desteği getiriliyor ama esnafın kendisine yok. Bu sorun giderilecek" dedi.

Asgari ücretteki yüzde 30'luk artış, işçilik maliyetine de önemli yük getirmişti. Bu yüzden iş dünyası destek talep etmiş ve bu destek verilmişti. Aynı destek, kendi namına çalışan esnaf için de geliyor...