Gazete Vatan Logo

Bağ evinde albaylarla gizli toplantı yapılmış

Bursa’da itirafçı olan bir işadamı, Yiğitali Mahallesi’nde bulunan kendisine ait bağ evinde FETÖ’nün 2013 yılında bir toplantı yaptığını anlattı

Bağ evinde albaylarla gizli toplantı yapılmış

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren eski vali Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu 14’ü tutuklu 60 sanıklı davada yargılanan ve 12 Ocak’taki duruşmada ev hapsi verilerek tahliye edilen iş adamı M.K., etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için ek ifade verdi. İtiraflarda bulunan M.K., ifadesinde, Burhaniye cezaevinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu Sefa Yumrutaş isimli FETÖ üyesini tanıdığını, 2005-2010 yılları arasında 1-2 yıl kadar kendisinin de bulunduğu grubun sohbet hocalığını yaptığını belirtti.

Üyelerden bile gizlendi

FETÖ üyesi Yumrutaş’ın 1985-2000 yılları arasında Azerbaycan’da, örgüte ait okullarda 14 yıl öğretmenlik yaptığını kendisinden duyduğunu aktaran M.K., “2012 veya 2013 yılının yaz aylarında Yumrutaş, yanıma gelerek, bana ait olan daha önce mütevelli hocası olarak sohbet verdiği Uludağ yolu Yiğitali Mahallesi’ndeki bağ evimi FETÖ/PDY okullarının müdürleri ile bir toplantı yapmak amacıyla kullanmak için istedi. Ben de kendisine izin verdim. Eve gittiğimde bu toplantıya katılanları gördüm. Bu şahısların yaş ortalamalarının 40-45 civarında olduğunu görünce şüphelenip bu şahısların okul müdürü olamayacağını anladım. O da benim şüphelendiğimi fark ederek, bu şahısların hepsinin albay rütbesinde askeri personel olduğunu, herhangi bir sıkıntı, problem olmayacağını” söyledi.

Haberin Devamı

Teleskop aldırmışlar

İtirafçı M.K, Sefa Yumrutaş’ın bir gün toplantı yaptığı söz konusu askerlerin havacı olduğunu ve bir teleskoba ihtiyaç duyulduğunu ve bunun parasını verdiğini de söyledi. M.K, tutuklu Sefa Yumrutaş’ın sorumluluğunda, 2012-2013 yılının yaz aylarında, haftada 1 gün olmak suretiyle bağ evinin bahçesinde bahsi edilen toplantıların yapıldığını belirtti.

FETÖ’nün şifreli mesajları bulundu

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından kullandığı şifreli haberleşme programlarından Falcon’un özelliklerine ve mesaj içeriklerine ulaşıldı. FETÖ üyeleri programa, verilen “ID”ler üzerinden giriş yaptı. Örgüt üyeleri birbirlerini bu program üzerinden ekleyerek iletişim kurdu. Örgüt tarafından Falcon’dan gönderilen mesajların 48 saat içinde otomatik silinmesinin ardından mesajların ve talimatların saklanması için özel not defteri uygulaması geliştirildi.

Haberin Devamı

Özel program yüklediler

“Cryptnote” adlı uygulamanın deşifre olmasının önüne geçmek için meşru bir uygulamanın simgesini ve adını kullanan örgüt, üyelerin cep telefonlarına özel geliştirdiği programı yükledi. Örgüt üyeleri bu programa Falcon’da olduğu gibi verilen şifrelerle giriş yaptı. FETÖ mensupları, Falcon’dan gönderilen talimatları bu uygulamaya kaydederek gerek görüldüğünde tekrar okunması için sakladı. Düzenlenen operasyonlar ve yürütülen soruşturmalarda FETÖ’nün kriptolu mesaj arşivi olan not defteri uygulamasındaki mesajların içerikleri de deşifre edildi.