Gazete Vatan Logo
Magazin BAFTA Boyhood dedi!

BAFTA Boyhood dedi!

BAFTA Boyhood dedi!

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödüllerinin bu yılki sahipleri önceki akşam Londra’da gerçekleşen bir törenle belirlendi. İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in biyografisi ‘The theory of everything’ adlı filmin başrol oyuncusu Eddie Redmayne, en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

En iyi kadın oyuncu ödülünü ise ‘Still Alice’ filmindeki başarılı performansıyla ABD’li aktris Julianne Moore oldu. Londra’daki tarihi kraliyet opera binasında düzenlenen törende ‘En iyi film’, “En iyi yardımcı kadın oyuncu’ ve ‘En iyi yönetmen’ dalında ödülün sahibi ‘Boyhood’ adlı yapım oldu.

Oscarlar’ın habercisi olarak bilinen Altın Küre Ödül Töreni’nde de En iyi drama film ödülünü kazanan Boyhood/Çocukluk, sinema kriterlerinin en çok beğenilen yapımı olmuştu.

12 yılda çekilen film küçük bir çocuğun büyüme sancıları, aile sıkıntıları, eğitim, aşk ve kariyer hayatında attığı adımları konu alıyor. 87. Oscar ödüllerinde de altı dalda aday olan Richard Linklater’ın yönetmenliğini üstlendiği Boyhood, seyirciden de tam not almıştı.

Haberin Devamı

Gecenin en çok konuşulan ismi Tom Ford kırmızı elbisesiyle sade şıklığı yansıtan 54 yaşındaki aktris Jullianne Moore oldu.