Gazete Vatan Logo

Babylon’da bu hafta!

“Şimdi. Burada. Beraber.” mesajıyla sezona kapılarını açan Babylon’da bu hafta; caz, elektronik Türk Halk ve Klasik müziği gibi türlerden ögelerin yer aldığı orijinal bestelerden oluşan “Melting Pot” projesiyle Serhan Erkol, dönüştürerek oluşturdukları enstrümanlarla, Kongo’nun “kintueni” müziğini dans müziğiyle birleştiren KOKOKO!, deep house, house ve pop sound’larının bir araya geldiği parçalarıyla listelerin başında yer edinen Fransız DJ-prodüktör Feder ve Türk müziğini disko ritimleriyle yeniden harmanlayan Hey! Douglas var.

Babylon’da bu hafta!

Serhan Erkol’s “Melting Pot”

Caz, elektronik Türk Halk ve Klasik Müziği gibi türlerden öğelerin yer aldığı orijinal bestelerden oluşan “Melting Pot” projesiyle Serhan Erkol Babylon’da!

Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde caz saksafon eğitimi alan Serhan Erkol; Ricky Ford, Lawrence “Butch” Morris, Donovan Mixon, Joe Morris, Aydın Esen, Can Kozlu ve Ali Perret gibi isimlerle çalıştı. Türkiye ve yurtdışında çeşitli kulüpler ve festivallerde sahne aldı. 2016 senesinde ilk albümü “Motel ATM”yi yayımlayan sanatçı yerli caz sahnesindeki birçok müzisyenle ortak projelerde yer alıyor. Serhan Erkol’un 2017’de bir araya getirdiği “Melting Pot” repertuvarı; caz, elektronik, Türk Halk ve Klasik Müziği gibi türlerden öğeler barından orijinal besteler oluşturuyor. Türk müziğinden parçalar, Abdullah İbrahim, Fela Kuti ve Charlie Parker gibi müzisyenlerin parçalarının özgün düzenlemelerle ve doğaçlamalarla yorumlandığı “Melting Pot”; geleneksel kalıplara bağlı kalmadan, müzik türleri arasına sıkışmadan geçişken bir müzik anlayışı sunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Garanti BBVA Konserleri: KOKOKO!

“Garanti BBVA Konserleri” ve “Etnik Bas” serisi kapsamında kendine özgü sound’uyla KOKOKO! Babylon sahnede.

Grup; metal, teneke, motor parçalarını ve plastik kutuları “kendin yap” anlayışıyla geri dönüştürerek oluşturduğu enstrümanlarla, Kongo’nun “kintueni” müziğini dans müziğiyle birleştirerek ortaya çıkardıkları kendilerine özgü “tekno kintueni” sound’uyla dikkat çekiyor. İlk kısaçaları “Liboso”yu 2018’in sonunda Transgressive Records etiketiyle paylaştı. İlk albümü “Fongola”yı 2019’un Haziran ayında paylaşan kolektif; Pitchfork, TIME, The Guardian, i-D, BBC6, Afropunk DJMag ve Resident Advisor gibi birçok mecranın radarına girdi.

Feder (DJ Set), Very Very French Festival XXF

Fransa’nın farklı türlerdeki yetenekli müzisyenlerini ağırlayan Very Very French Festival, bu sene 28 Kasım - 20 Aralık 2019 tarihleri arasında Institut français iş birliği ile Babylon’da!

Deep house, house ve pop sound’larının bir araya geldiği üretimleriyle listelerin başında yer edinen Fransız DJ ve prodüktör Feder, “Very Very French Festival XXF” kapsamında 13 Aralık’ta sahnede! Feder’in performansı öncesinde Vasil Vingas, kabinin başında olacak.

Haberin Devamı

License to Dance: Hey! Douglas, Öncesi/Sonrası Berke Yavuz

“License to Dance” serisi kapsamında Türk müziğini disko ritimleriyle yeniden harmanlayan Hey! Douglas sahnede. Hey! Douglas performansı öncesinde ve sonrasındaysa Berke Yavuz, DJ setiyle kabinin başında.

Son zamanların başarılı solo projelerinden Hey! Douglas, 70'li yılların psikedelik, funk ve soul şarkılarını disko ritimleri ile harmanladığı setlerden oluşan performansıyla 14 Aralık Cumartesi akşamı Babylon’da.