Gazete Vatan Logo

Babaya özlem

Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli özel harekat polisi Zeki Şöhretli önceki gün yayına çıktı. Günler sonra babalarını gören kızları televizyona sarılarak öpücük yağmuruna tuttu

Babaya özlem

Kocaeli’de Polis Özel Harekat (PÖH) timi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) terör örgütleri PKK/YPG’ye yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere 21 Şubat’ta Afrin’e uğurlandı. Afrin’e giden 22 kişilik timde görevli polislerden Zeki Şöhretli ile önceki gün bir televizyon kanalı röportaj yaptı. 10 gündür babalarından uzakta olan Şöhretli’nin Hira ve Erva isimli kızları babaları yayına çıktığı sırada özlemle televizyona sarılarak babalarını öpücük yağmuruna tuttu. PÖH babanın kızlarının televizyonu öpücüklere boğduğu bu kare sosyal medyada gündem oldu.

PÖH mensubu Zeki Şöhretli’nin ablası Kocaeli’nin Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Aynur Şöhretli Yiğit, kardeşinin 22 yıldır Güneydoğu’da terörle mücadele kapsamında görev aldığını söyledi.

‘10 gün sonra görünce...’

Kızların babalarını ekranda görünce televizyonu öpmeye başladıkları fotoğrafı ise şöyle anlattı: Kardeşimin iki kız, bir erkek çocuğu var. Oğlu Ayberk 16 yaşında ve babasının görevinin bilincinde ama kızlarımız çok küçük. Hira Nur 4.5, Erva Buğlem ise 5.5 yaşında. Bu fotoğraf çekilmeden bir gün önce Hira Nur, sürekli ağlayarak babasını görmek istiyordu. Operasyonlardan dolayı telefonla da ulaşamayınca bir gün boyunca ağladı. Tüm bunun ardından 10 gün sonra ilk kez babasını televizyonda görünce bir anda koşup öpmeye başladı. Ablası Erva da onunla beraber koşarak babasını ekrandan bol bol öptü.

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyoruz’

Aynur Şöhretli Yiğit kardeşi Zeki Şöhretli ile hem kendilerinin hem de tüm dostlarının gurur duyduğunu söyledi: Kardeşim vatanı için diğer evlatlarımız gibi görevini yerine getiriyor. Masa başı göreve geçmesi istendi ama kardeşim arkadaşlarıyla omuz omuza görev yapmayı arzu ettiğini söyleyerek affını istedi. 22 yıldır Doğu ve Güneydoğuda terörle mücadele görevi yürütüyor. Çocukları da onunla gurur duyuyor.