Gazete Vatan Logo

Babasının kızı Marine Le Pen

O gençliğinde kaçak göçmenleri savunarak adını duyuran bir avukat... Bugünlerde ise aşırı sağ hatta ırkçılık denildi mi ilk akla gelen isim.

Babasının kızı Marine Le Pen

Fransızların yeni gözdesi... İstisnasız her seçimde oylarını artıran siyasetçi: Marine Le Pen. Fransa’da aşırı sağın kraliçesi kendisi. Paris saldırılarından daha da güçlenerek çıktı. Nisan 2017’de Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı olması bekleniyor. Ancak onunla ilgili bilinmeyen birçok nokta var. Sizler için derledim.

En ironik aşırı sağcı lider

Aşırı sağcı ama aslında çok ilginç bir hikâyesi var. Aslen avukat. Fransa’da da sistem bizdeki gibi... Bir zanlı avukat tutacak paraya sahip değilse ona bir avukat atanıyor. Le Pen de yıllarca öyle çalışmış. Fransa’ya kaçak yollarla giren göçmenlerin Fransa’da kalmalarını sağlayan onlarca davaya bakmış. Hala siyasi arenada ona karşı en çok kullanılan koz bu. Le Pen ise “Ben zekiydim ve yasadaki boşlukları kullandım” diye savunuyor kendisini. Başa geçince bu boşlukları kapatacağını söylüyor.

En zengin siyasetçi

Kaba hesapla aylık 10 bin 500 Euro vekil maaşı var. Sadece Fransa’dan değil bu rakam. Avrupa Parlamentosu’nda da temsilci… Asıl serveti ise babadan. Babası Jean-Marie Le Pen’in İsviçre’deki hesaplarında 2 milyon Euro’dan fazla parası olduğu tahmin ediliyor. Kızının da ondan aşağı kalır yanı yok. Resmi açıklama olmasa da multi milyoner olduğu söyleniyor. Öyle ki 2012’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en zengin adayıydı.

Haberin Devamı

Madonna ile davalık olmuştu

ABD’li ünlü şarkıcı Madonna’nın 2012’de Paris’te verdiği konserde çıkmıştı gerilim. Madonna”Nobody Knows Me” şarkısını söylerken sahneye Le Pen’in bir fotoğrafını yansıttı. Ancak Le Pen’in alnında Nazilerin sembolü gamalı haç vardı. Üstelik Le Pen’in hemen ardından Hitler çıkıyordu görüntülerde... Tansiyon yükseldi. Hem parti, hem Le Pen dava edeceğini söyledi Madonna’yı. Pop yıldızı ise çareyi bir sonraki konserde gamalı haçı soru işareti ile değiştirmekte buldu.

Anne Playboy’a çıplak pozlar verdi

Tek anne travması bu da değil. Annesi Pierrette Baba Le Pen’le evliliğinde fazlasıyla yıpranmıştı. İntikamı ağır oldu. Eşini zor durumda bırakmak için Playboy dergisine çıplak pozlar verdi. Bu hamle Le Pen’i de yıktı. 19 yaşındayken verdiği bir röportajda “Anne gizli bir bahçedir, kamu çöplüğü değildir” diyecek kadar ileri gitti.

Haberin Devamı

Çocukları ortaya çıkacak diye korkuyor

Özel hayatı çalkantılı. 2 kez boşanmış, 3 çocuğu var. 2009’dan bu yana Ulusal Cephe’nin Başkan Yardımcısı Louis Aliot ile birlikte. Her anne gibi çocukları en hassas noktası. İsimleri biliniyor çocukların. Ancak soyadlarının bile bilinmesine tahammülü yok. Bir gazete çocuklarının soyadlarını yazdı diye dava bile açmıştı.

8 yaşındayken saldırı oldu

Çocuklarına karşı neden bu kadar korumacı olduğunu anlamak için onun çocukluğuna inmek gerek belki de... Orası travmalarla dolu. Baba Le Pen Milliyetçi Cephe Partisi’ni kurduktan 4 yıl sonra, 2 Kasım 1976’da Paris’te yaşadıkları eve yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Le Pen henüz 8 yaşındaydı. Neyse ki kimse zarar görmedi o saldırıda. Ama ev kullanılamayacak hale geldi.

Annesi biyografi yazarına kaçtı

Tek travma bu değil. Anne konusunda da sıkıntı büyük... Baba Le Pen kendi biyografisini yazdırırken akla gelmeyecek bir şey oldu. Biyografiyi yazan gazeteci yazar Jean Marcilly eve gir çık anneyle aşk yaşamaya başladı. Sonunda da kaçmaya karar verdiler. Le Pen 16 yaşındayken annesi, gazeteci Marcilly ile evi terk etti.

Haberin Devamı

Parti kızı Marine Le Pen

Ağır sigara tiryakisi. Hatta ses tonundan anlaşılıyor bu. İçmeyi ve partilemeyi de seviyor. Özellikle 90’lar ve 2000’lerin başında babasının adını kullanarak o gece kulübü senin bu davet benim gezdiği söyleniyor. Partinin zafer kutlamalarında da sık sık çalınan müziklere eşlik edip dans ederken kameralara yansıyor. Kayak ve su sporları tutkunu.

İlişkileri Doberman bozdu

Bugün ise büyük sıkıntılar var babayla. Babasını Nazileri övdü diye partiden ihraç ettirdi. Babası ise onu neredeyse evlatlıktan reddetti. Bu kavganın nedeni ise bir kedi. Le Pen annesi evi terk ettikten sonra, 30 yılı aşkın süre babasıyla birlikte yaşadı. Ancak geçen Eylül’de kriz çıktı. Babanın dobermanlarından biri Le Pen’in bengal kedisine saldırıp vahşice öldürdü. Bir ay sonra Le Pen evi terk etti.

Haberin Devamı