Gazete Vatan Logo

Babası, ‘Zahide'yi iple boğup sevgilisinin önüne attım’ dedi

Şanlıurfa'da 2 ay önce cesedi bulunan 19 yaşındaki Zahide Akgül töreye kurban gitmiş. Baba eşini terk eden kızını, başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığı için öldürdüğünü söyledi

Geçen Eylül ayında Yenice Mahallesi’nde yol kenarında Zahide Akgül’ün cesedi bulundu. Boğularak öldürüldüğü anlaşılan Akgül’ün 18 yaşında evlenerek Aydın’a gelin gittiği, eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla polise başvurduktan sonra, kadın sığınma evine yerleştiği, ardından Şanlıurfa’daki ailesinin yanına geldiğini belirledi. Genç kadının cenazesi, babası Mustafa Çakır ve yakınları tarafından teslim alınarak Harran’ın Koyunluca Mahallesi’ne defnedildi.

Genç kadının kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkarılması için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Cinayetin ardından yakınlarının ifadesine başvuran özel ekipte görevli polisler, çelişkili ifade ve şüpheli davranışlar sergileyen Zahide Akgül’ün babası Mustafa Çakır ve ailesini yakın takibe aldı. Polisler son olarak ilk ifadesinde kızını 1 yıldır görmediğini söyleyen Mustafa Çakır’ın otomobilini inceledi. Çakır’ın otomobilinde, olayda kullanıldığı tahmin edilen ip ile farklı parmak izine rastlandı. Öldürülen kadının babası Mustafa Çakır, annesi Hacer Çakır ile akrabaları M.D. ile H.G. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sevgilisinden şüphelensin diye

Polisin sorguladığı baba ise cinayeti itiraf etti ve kızını töreye uygun hareket etmediği için öldürdüğünü söyledi. Kızının eşinden ayrıldıktan sonra A.G. adlı kişiyle gönül ilişkisi kurduğunu belirten baba Mustafa Çakır şöyle dedi, "Kızım şiddet gördüğü için kocasını terk etti. Daha sonra başka biriyle görüşmeye başladı. Kızımın böyle bir hayatı yaşamasını istemiyordum. Onu iple boğarak, cesedini sevgilisi olan A.G.’nin evinin önüne attım. Polis sevgilisinden şüphelensin diye kızımın cesedini evinin önüne attıktan sonra kendi evime döndüm. Pişmanım."