Gazete Vatan Logo

Babası 45 yıl önce Gülen'in 3 yıl hapis cezası almasını sağladı

Babası 45 yıl önce Gülen'in 3 yıl hapis cezası almasını sağladı

HAZIRLADIĞI iddianame ile FETÖ/PDY Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’i sanık sandalyesine oturtan ve 3 yıl hapis cezası almasını sağlayan Savcı Nurettin Soyer’in şu an İzmir’de Seferehisar Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan oğlu Tunç Soyer o dönem yaşadıklarını anlattı. Tunç Soyer, "Babam, Fethullah Gülen’in çok tehlikeli bir adam olduğunu, çok güçlü bir örgütlenme içinde olduklarını ve tamamen yasadışı yollarla örgütlendiklerini söylerdi" dedi. Çocukluğunun tehdit altına geçtiğini belirten Başkan Soyer, "Kardeşimi her gün polis okula getirir götürürdü. Ben yatılı okuduğum için çok etkilenmedim. Hafta sonları eve geldiğimde o gerginliği teneffüs ettim" dedi.

'ÇOCUKLUĞUMUZ TEHDİT ALTINDA GEÇTİ'

Fethullah Gülen hakkında ’Devlet düzenini bozmak ve anayasal düzeni etkisizleştirmek’ suçundan 19 Ağustos 1971’de iddianame hazırlayan ve 1998 yılında vefat eden Savcı Nurettin Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in babası. Darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer, babasının bu davranışı nedeniyle kardeşinin ve kendisinin çocukluğunun gergin bir ortamda tehdit altında geçtiğini belirterek, şunları anlattı: "Babam, Fethullah Gülen’in 3 yıl hapis cezası almasını sağladı. Onun çok tehlikeli bir adam olduğunu, çok güçlü bir örgütlenme içinde olduklarını ve tamamen yasadışı yollarla örgütlendiklerini söylerdi. Kardeşimi her gün polis okula getirir götürürdü. Ben yatılı okuduğun için çok etkilenmedim. Hafta sonları evde geldiğimde o gerginliği teneffüs ettim. Evdeki huzursuzluk bizi de etkiledi. Babam tehdit aldığını söylüyordu ama, nereden ve kimden geldiğini, nasıl tehditler olduğunu bilmiyorduk. Evde, aile ortamında hissettiğimiz şey, babamın bu davayla ilgili olarak çalışmasının hoş görülmediği, ’fazla uğraşmamasının istendiği’ şeklindeydi. Ama o son derece cesur hatta gözü kara bir adamdı ve doğru bildiğinden vazgeçirilmesi mümkün değildi. Ancak özellikle 1980’de Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi Başsavcılığı görevini yaparken, onun kişilik özelliklerinin, mesleğine ve hukuka saygısının ne kadar güçlü olduğunu tam olarak anlama imkanı bulduk."

Haberin Devamı

'HAKİM ALBAY, SAVCI BABAMA YUMRUKLA SALDIRDI'

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Tunç Soyer ayrıca, iddianamenin kabul edildiği mahkeme salonunda Mahkeme Başkanı Hakim Albay Kaya Alpkartal’ın babasına tepki gösterdiğini vurgulayarak, "Davanın üzerine bu kadar güçlü bir şekilde gitmesinden rahatsız olduğu için yumrukla saldırdı. Bu olay, yani hakimin savcıyı yumruklaması hadisesi, askeri adalet tarihinde ilk ve belki de tek örnektir. Ancak bu yumrukla saldırı ona pahalıya mal oldu. Babam açtığı manevi tazminat davasını kazandı ve o Kaya Alpkartal 5 bin lira tazminat ödedi. O dönem biz bunları yaşadık" dedi.