Gazete Vatan Logo

Babanın evlat sevgisi bir başka

Yapılan bir araştırmaya göre, babalar çocuklarını gezdirme, eğlendirme gibi sorumlulukları yerine getirmede tam not alıyor. Bez değiştirme, yemek yedirme gibi konularda ise anneler üzerlerine düşeni yapıyor

Babanın evlat sevgisi bir başka

Bugün pek çok evde çocuklar babalarının ellerini öpüp, yanaklarına öpücük kondurduktan sonra ‘Babalar günün kutlu olsun’ diyecek... Haziran ayının üçüncü pazarları bu mutluluk tablosu yaşanırken Türkiye’de yapılan bir araştırma ise ‘babalar ‘açısından farklı bir tabloyu ortaya koyuyor. Bu araştıramaya göre babalar gezdirme, eğlendirme gibi sorumlulukları yerine getirmede tam not alırken bez değiştirme, yemek yedirme gibi konularda annelerin epey arkasından geldiğini ortaya çıkardı. Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi, Hümanist Büro ve Frekans Araştırma tarafından ‘Türkiye’de 0-8 Yaş Arası Çocuğa Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması’ yürütülüyor. Hala çalışması devam eden araştırmanın ilk sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Araştırmada babaları evde düzenli olarak yaptıkları işleri, çocukların bakımlarına katkısı ve babaların çocuklarla geçirdiği vakitler soruldu.

Bulaşık yıkamam çocukla dolaşırım

Araştırmaya göre babalar alışveriş işini üstlenmiş durumda. Araştırma katılanların yüzde 48’i ev için alışveriş yaparım dedi. Çocuklarla ilgilenme oranı ise yüzde 41. Yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık gibi faaliyetin oranı ise yüzde 4’ün çok altında. Babaların yüzde 41’i çocuklarıyla ilgilendiklerini söylerken bunun alt başlıklarına baktığımızda ise ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Örneğin babalar çocuğun altını değiştirme, uyutma, yemek yedirme gibi meşakkatli işlerde geri planda kalıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 10’undan daha azı bu cevaba evet değimş. En fazla yapılan işe ise çocukla oyun oynama ve gezdirme gibi eğlenceli faaliyetler. Babaların çocuklarıyla en fazla geçirdiği zaman ise birlikte parka gitmek ve birlikte masal, kitap okuma.

Haberin Devamı