Gazete Vatan Logo
Magazin Babamın yerine kimseyi oynatmayın

Babamın yerine kimseyi oynatmayın

İnek Şaban'ın yerine birini koymak tehlikeli olur. Halk kabul etmez. Yeni filmde başka bir Hababam Sınıfı yaratmaları lâzım

Rıfat İlgaz'ın yazdığı ve Ertem Eğilmez'in 1970'li yıllarda sinemaya uyarladığı unutulmaz eser "Hababam Sınıfı" yeniden çekiliyor, İnek Şaban, Güdük Necmi, Hayta ismail, Kel Mahmut gibi karakterleriyle defalarca keyifle izlenen Hababam Sınıfı'nın yeni versiyonu da kalpleri fethetmeyi başaracak mı? Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal'ın bu konuda tereddütleri var. Filmin yapımcısı Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi Eğilmez'den teklif aldığını ama sonra Eğilmez'in bir daha kendisini aramadığını söyleyen Sunal, ekibe uyarılarda bulunuyor:

Sahiplenirim
"Eski kalitesinde, sıcaklığında, onları aratmayacak bir nitelikte olmalı. Tabulaştırmamak lazım. Babam bile sağlığında son ana kadar Hababam Sınıfı ile nasıl birşey daha yapılır diye düşündü. Çünkü çok güzel bir hikaye... Bence yeni film tamamen farklı bir sınıf olmalı. Eski öğrencilerin mezun olduğu bir sınıf olmalı, İnek Şaban tipini başkasına oynatmak tehlikeli olur. Yani babamla kıyaslanacak bir rol koyduğunuz anda bir kere halk onu kabul etmez. Kimseyi de kimsenin yerine koymamak lazım. Bu, çok yıpratıcı olur. Balalayka filminde babamın yerine filme devam eden Uğur Yücel yaşamıştı bunu. Galadan sonra dertleştik. Çok zorlandığını söyledi. Bunu yaparlarsa başarılı olurlar. Babamla çok özdeşleşmiş bir film. Tabii ki zarar gelsin istemem. Sahiplenirim. Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi Eğilmez de en az benim kadar zarar gelmesini istemez."

Merak etmesin
Yapımcı Ferdi Eğilmez ise 3 senedir bu proje üzerinde çalıştıklarını ve senaryoyu 5 kez yazdıklarını belirterek yeni film hakkında şunları söyledi: Filmi Kartal Tibet yönetecek. Önceleri Kemal Sunal'ın yerine Ali Sunal'ı oynatmayı düşündük ama duygusal nedenlerle vazgeçtik. Kemal Sunal'ın yerine kimse oynamayacak. Yeni filmde İnek Şaban yok. Ama anılacak. Güdük Necmi, Hayta İsmail, Tulum Hayri ve Domdom Ali gibi karakterleri canlandıran oyuncular bu filmde de yer alacak. Ama bazı karakterler var ki insanların duygularıyla oynamamak için en azından farklı cinsiyetteki oyuncuların oynamasını istedik. Mesela Hafize Ana yerine hademe olarak Okan Bayülgen karşımıza çıkacak. Erkek olsun istedik, çünkü kadın olsaydı ister istemez Adile Naşit'i arayacaktık.. Yine Kel Mahmut karakterini canlandıran Münir Özkul yerine kadın okul müdiresi olarak Hülya Koçyiğit var. Zeki Alasya tarih hocasını, Mehmet Ali Erbil de Deli Bedri karakteriyle okul sahibini oynayacak. Beyazıt Öztürk, Roket Emre ismiyle, Ata Demirer de Leş Leş Nuri ismiyle haylaz öğrencileri canlandıracaklar."

Haberin Devamı