Gazete Vatan Logo

Babam için para değil saygı görmek önemliydi

Alarko Holding’in kurucusu İshak Alaton’un cenazesi toprağa verildi. Törende konuşan kızı Leyla Alaton, “Babam için para önemli değildi. Ne önemliydi, saygı görmek” dedi.

Babam için para değil saygı görmek önemliydi

Alarko Holding’in kurucusu ve Onursal Başkanı işadamı İshak Alaton’un cenazesi toprağa verildi. Pazar günü kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 89 yaşında yaşamını yitiren Alaton için Neve Şalom Sinagogu’nda tören düzenlendi. Törene katılanları Alaton’un eşi Margarete Olga Alaton, kızı Leyla Alaton ve oğlu Vedat Alaton karşıladı.

Alaton için öğle vaktinde sinagogda dua edildi. Dua sırasında Alaton’un cenazesi sinagog önünde bir minibüste bekletildi. Basına kapalı gerçekleştirilen törende Leyla Alaton, bir konuşma yaparak, “Babam için para önemli değildi. Ne önemliydi, saygı görmek” dedi.

Özel harekatçılar korudu

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Alarko Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, işadamları Avi Alkaş, Zeynel Abidin Erdem ve Mehmet Cengiz ve Musevi cemaatinin önde gelen isimleri katıldı. Duayen işadamı Alaton’un cenazesi törenden sonra Kilyos Musevi Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

Tören için emniyet güçleri tarafından sıkı önlem alındığı görüldü. Sinagog’un üzerinde bulunduğu cadde ve bu caddeye çıkan sokaklar polis bariyerleriyle kapatıldı. Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin yanı sıra sivil polis memurlarının da güvenliği sağlaması dikkati çekti.