Gazete Vatan Logo
Magazin Babam harika bir dede oldu

Babam harika bir dede oldu

Amerikan ABC TV kanalının gündüz kuşağında yayınlanan Emmy ödüllü ‘The Chew’ adlı programın sunucularından biri olan, Dr. Mehmet Öz’ün kızı Daphne Öz ile Şamdan dergisi sağlıklı yaşam ve hamileliğini konuştu.

Babam harika bir dede oldu

Önce annelik hikayenizi dinlemek isterim. Evde her şey yolunda mı?

Anne olmak dünyanın en eğlenceli ama aynı zamanda büyük mücadele isteyen işi. Dünyada daha fazla önemsediğiniz bir şey olmuyor. Kızım Philomena doğduğu zaman ilk birkaç ay bir hayli mücadele verdiğimi hatırlıyorum. Evde her şeyin mükemmel olması fikrine sabitlenmiştim. Sonradan bunun mümkün olmadığını anladım tabii. Aile olmanın tüm bu karmaşa ve kaosu, maceranın bir parçası. Bu karmaşayı yaşarken dinleniyor ve artık daha fazla zevk alıyorum.

Ve artık ikinci maceraya hazırlanıyorsunuz, tebrik ederim.

Eylülde oğlumuz dünyaya gelecek. Herkes şunu söylüyor, bir artı bir çocuk asla iki çocuk etmez; 10 çocuk eder! Hep birlikte öğreneceğiz bakalım, bizi nelerin beklediğini. Kızımız doğduğu andan itibaren ben ve kocam, aile olmayı çok sevdik. Aramıza katılacak ufaklığın gelmesini de heyecanla bekliyoruz.

Anne olmak hayatınızı nasıl değiştirdi ya da değiştirdi mi?

Bütün hayatımı ve bildiklerimi değiştirdi. Önceliklerim tamamen farklı artık, zamanımı nasıl harcadığım da... Bu durum beni biraz rahat biri yapıyor sanki. Daha esnek olmaya çalışıyorum; kızımın ihtiyaçlarını karşılıyorum, televizyon programıma devam ediyorum, kocamla ve ailelerimizle ilgileniyorum. Hokkabaz gibiyim! Yine de her zamanki gibi olduğumu düşünmeyi seviyorum. Anne olmak sizi daha iyi ve daha güçlü bir insan yapıyor. Geçen süreçte özünde nasıl biri olduğunuz ve nasıl biri olarak kaldığınız önemli. Hayatınıza macera katan, mutluluk veren yeni bir kategori çocuklar. Tüm bu macerayı yaşarken de, kendi mutluluklarınızı ıskalamamanız lazım ve yapmanız gerekenleri de ihmal etmemelisiniz. Bu bir süreç ve ben denemeye devam ediyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Öz’ün torunuyla arası nasıl, iyi bir büyükbaba mı acaba?

Babam, inanılmaz bir büyükbaba oldu. Zaten çok eğlenceli bir babaydı, oyunlar icat eder, yatmadan bize hikayeler okurdu. Bizler büyüyüp de babamla oynamayı kesince üzülmüştü ama şimdi yeniden enerji doldu. Çok da mutlu. Torun sahibi olmak, ona yeni bir seyirci kazandırdı. Kızım dedesine tapıyor. Odaya girince, ellerini açıp sarılıyor. Birlikte gülüyor, oyunlar oynuyor, saatlerce koşuşturuyorlar. Annemin de kızımla özel bir ilişkisi var. Ayağa kalkıp ilk kez yürüdüğünde anneme doğru gitmişti mesela.

Haberin Devamı

Televizyon programınız ‘The Chew’ büyük bir başarı kazandı. En iyi televizyon programı ödülü kazandınız. Bu işe başlarken ekranda bu denli başarılı olacağınızı tahmin etmiş miydiniz?

Çok teşekkürler. Programın bu kadar başarılı olacağını tahmin etmezdim, bu şovun bir parçası olduğum ve böyle bir ekiple çalıştığım için çok şanslıyım. Son dört yıldır bu programla yaşadığım tarif edilemez bir mutluluk. Emmy Ödülü aldık, gündüz kuşağında yayınlanan programlar arasında en iyi seçildik. Törene gitmek ve ödül almak inanılmaz derecede zevkliydi. Büyük bir sürpriz oldu ekibimiz için. Aslında programla gelen en büyük ödül, sunucu partnerlerimle bir arada olmak, nefis yemekler yemek, izleyicilere değerli bilgiler verebilmek ve hep beraber eğlenmek.

Diyet yapma fikrini redettim

Haberin Devamı

Hamilelik sonrası neler yaşadınız?

Kızım doğduktan sonra, kendime kısıtlama getirmedim. Yeniden 80 kilolara çıkmıştım, vermek imkansız görünüyordu. Uzun zaman aldı, spor salonunda çok vakit geçirdim. Diyet yapma fikrini reddettim açıkçası. Haftaiçi son derece sağlıklı beslenerek ama hafta sonu kocam ve dostlarımla yemeğe çıkarak bir denge kurdum. Böylece kalori hesaplamaktan kurtuldum. Ekmek ve peynirden vaz geçmek beni çok zorladı çünkü çok severek yiyordum. Sonra, elbette tatlılar! Porsiyonları küçülttüm sevdiğim yiyeceklerde; hayat her şeyden vazgeçmek için çok kısa.