Gazete Vatan Logo

Babalarını örnek alıp Meclis’i hedefliyorlar

Aday adayları arasında çok sayıda ikinci kuşak siyasetçi de bulunuyor

İsmail Cem, Ali Rıza Septioğlu, Kasım Gülek gibi ünlü politikacıların çocukları parlamentoya girmeye hazırlanıyor

Ergenekon’un tutuklu sanıklarının yanısıra, yargı, medya ve sanat camiasından pek çok ünlü ismin aday adayı olduğu 12 Haziran seçimleri, partilerin kesin listelerinde yer bulmaları halinde çok sayıda “2. kuşak” ismi de parlamentoya taşıyacak. CHP’den milletvekili aday adayı olan “2. kuşak” isimler arasında ünlü yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, İzmir’in efsanevi Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ahmet Priştina’nın oğlu Levent Piriştina, uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Türkiye İşçi Partisi kurucusu ve DİSK’in kurucu başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler, Dışişleri eski Bakanı, gazeteci-yazar İsmail Cem’in oğlu İhsan Kerim Cem, Bursa eski Milletvekili Mustafa Özyurt’un kızı gazeteci Ahu Özyurt bulunuyor. “Çarıklı politikacı” lakaplı CHP eski Genel Sekreteri Kasım Gülek’in kızı, DSP eski milletvekili ve Devlet eski Bakanı Tayyibe Gülek de, bu dönem için CHP saflarından parlamentoya aday olan isimler arasında.


Babalar ve oğullar

12 Haziran seçimleri için adaylığını koymayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, TBMM eski Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar, önümüzdeki seçimlerde yerini oğlu Mehmet Kasım Gülpınar’a devretmek istiyor. AK Parti’de Şanlıurfa’dan aday adayı olan oğul Gülpınar, bir süre Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit ve Ticaret Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’ın özel kalem müdürlükleri ve siyasi danışmanlıklarını yaptı. 5 Dil bilen ve Samanyolu TV’de diplomasi muhabirliği yapan Kasım Gülpınar, bir dönem Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Mütercim olarak çalıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında kanser tedavisi sürerken yaşamını yitiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş’un oğlu Mehmet Kuş da, 12 Haziran seçimleri için bu partiden aday adayı olan isimler arasında yer aldı. Mustafa Kuş Şanlıurfa’da il genel sekreterliği yapmıştı.

ANAP eski Rize Milletvekili Mustafa Parlak’ın oğlu Adnan Talip Parlak, Eski Refah Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Ahmet Tekdal’ın oğlu Ömer Tekdal, Mardin eski senatörü Cemil Çaçan’ın kızı Derya Çaçan, DYP’li eski Devlet Bakanı Halit Dağlı’nın yeğini Tamer Dağlı da AK Parti’nin “ikinci kuşak” aday adayları arasında yer alıyor.

Biri AKP’de biri CHP’de

Eski Devlet Bakanlarından Ali Rıza Septioğlu’nun küçük oğlu Faruk Septioğlu, geçen dönem Ak Parti’den milletvekili seçilmişti. Faruk Septioğlu 12 Haziran seçiminde de Ak Parti’den yeniden aday adayı oldu. Ali Rıza Septioğlu’nun büyük oğlu Feyzi Septioğlu da 12 Haziran seçiminde aday adayı olduğunu açıkladı. Septioğlu’nun CHP listesinden aday gösterilmesi bekleniyor.

MHP’nin ikinci kuşakları

MHP’nin onursal Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, 12 Haziran seçimleri için yeniden adaylık başvurusunda bulunurken, yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin tartışmalar halen süren Türkiye’nin efsanevi Maliye Bakanlarından Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, DYP’li eski Bakanlardan, Genel Başkanlığı döneminde Tansu Çiller’e olan sevgisi nedeniyle “Haset” tiplemesiyle mizah programlarına da konu olan Esat Kıratlıoğlu’nun oğlu Ahmet Kıratlıoğlu, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Ankara Milletvekili Şevket Bülent Yahnici’nin oğlu Dündar Yahnici de, MHP’den adaylık başvurusunda bulunan 2. kuşaklar arasında.

‘Haydeci’ doktor’ da CHP’den aday oldu

CHP’nin ilginç aday adaylarından biri de Doktor Özcan Baripoğlu. Doktorların çalışma koşullarını iyileştirilmesi için verilen mücadelelerle tanınan Baripoğlu, Cem Yılmaz’ın son filminde söylediği ‘Hayde’ şarkısını da doktorlar için uyarlayan ekipte yer almıştı. Cem Yılmaz’ın filmindeki sahnenin bir benzerini kuran doktorlar, ‘Hayde’yi söyleyerek meslektaşlarını eyleme çağırmıştı. Klipte şarkı söyleyen Özcan Baripoğlu neden CHP’den aday olduğunu şöyle açıkladı: “Geçmişten beri hekim hareketi içerisinde yer alıyorum. Önümüzdeki dönem Türkiye’nin sağlık problemleri daha da büyüyecek. Sağlık alanında yapılacak reformlarda bizim gibi doktorlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. CHP’de Kılıçdaroğlu ile birlikte bir değişim ve yenilenme söz konusu. Biz de bireyler olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını sağlayacaklarını belirtiyor. Biz de halkın çocuklarıyız. Kalbimiz solda atıyor. Bunun için İstanbul’da CHP’den aday adayı oldum” dedi.

Haberin Devamı