Gazete Vatan Logo

Babaları giderse kavgacı çocukları ne yapacaklar?

Kaddafi’nin 8 çocuğu bulunuyor. WikiLeaks belgelerine göre Kaddafi kardeşler hiç anlaşamıyor ve sürekli kavga ediyorlar.

- Muhammed Kaddafi: İlk karısından olan en büyük oğlu. Libya Olimpik Komitesi’nin başında. Ayrıca ülkedeki telekomünikasyon kurumunun genel başkanı.

- Saif El İslam Kaddafi: London School of Economics’de (LSE) doktora yaptı. Saif, Libya’nın Batıdaki yüzü olarak biliniyor. Ancak halkının gözünde yabancıları mutlu eden birisi tanınıyor. Muattassim, Ayşe, Hannibal ve Sadi ile arası hiç iyi değil.

- Sadi Kaddafi: Avrupa’da, verdiği partiler, içki ve uyuşturucu ile kavga yüzünden başı polisle defalarca derde girdi. Libya Futbol Federasyonu başkanı olan Sadi’nin kendisi de eski futbolcu.

- Muatassim Kaddafi: Babasının ulusal güvenlik danışmanı. İş hayatın ise başarısızlıklarla dolu. Muatassım’ın Saif’i taklit etmeye çalıştığı söyleniyor.

- Hannibal Kaddafi: İsviçre’de hizmetçisini dövdüğü için tutuklandı. Babasının yaptırım tehdidiyle serbest kaldı.

- Hamis Kaddafi: Kaddafi’nin en güvendiği oğullarından. Adını alan birliği babasının iktidarını koruyor.

- Ayşe Kaddafi: Avukat olduğu için aile içindeki tartışmalara arabulucuk eden Ayşe, Trablus’taki tüm hastanelerle parasal bağlantıları bulunuyor.

- Saif El Arab Kaddafi: Kaddafi’nin en küçük oğlu. Orduda görev yapıyor görünse de Münih’te ne iş yaptığı belli olmayan şirketleriyle uğraşıyor ama tüm zamanını parti vererek geçiriyor.

Bombala emri alan pilotlar kaçtı

Libya’dan önceki gün havalanan ve Malta’ya inen iki savaş uçağı pilotunun, Muammer Kaddafi tarafından infaz edilmekten korktukları için kaçtıkları ortaya çıktı. Her ikisi de albay olan pilotların anlattıklarına göre, Kaddafi’nin protestocuları bombalama talimatı verdi.

Daha önce halkına ateş açmayı reddeden ordu mensuplarının infaz edildiğini gören iki pilot, diğer savaş uçaklarıyla birlikte Trablus’taki askeri üsten sanki halkı bombalayacakmış gibi havalandı. Ancak havada rotalarını değiştirirekek en yakın havaalanı olan Malta’ya gitti.

Pilotlardan birisi siyasi sığınma talebinde bulunduğunu ifade eden Maltalı yetkililer uçakların ülkelerine izinsiz gelmeleri üzerine soruştarma başlattı. Malta polisi Libyalı iki pilotu da sorgularını almak için gözaltında tutuluyor.

Haberin Devamı