Gazete Vatan Logo

Babalar ve katilleri

Furkan Değirmenci babası Hamza Değirmenci’yi annesini dövdüğü için 50 bıçak darbesiyle öldürdü. İfadesinde, “Kasıtlı olarak hemen öldürmedim. Acı çekerek ölmesini istedim. Pişman değilim” dedi.

Babalar ve katilleri

Kayseri’de 17 Ocak gecesi Kocasinan ilçesi Serçeönü Mahallesi’nde Erciyes Siteleri’ndeki binanın 2’nci katındaki dairede meydana gelen olayda eve geç gelen işçi emeklisi 52 yaşındaki Hamza Değirmenci, 25 yıllık eşi Nebahat Değirmenci’den çay demlemesini istedi. İddiaya göre, olumsuz yanıt alınca sinirlenen Hamza Değirmenci, eşini saçından sürükleyip, mutfağa götürmeye çalıştı. Bu sırada araya çiftin asansör tamircisi oğlu Furkan Değirmenci girdi. Baba ile oğlu arasındaki tartışma büyüdü. 23 yaşındaki Furkan Değirmenci, mutfak tezgahı üzerindeki ekmek bıçağıyla babasını boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü, daha sonra da polise teslim oldu.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Furkan Değirmenci ve avukatı ile annesi Nebahat Değirmenci hazır bulundu. Furkan Değirmenci, savcılık ve mahkemede verdiği ifadesinde, babasının annesine küfür ettiğini belirterek, “Annem bu duruma üzüldü, ağladı. Ben de annemi komşuya gönderdim. Babama yumruk attım. Daha sonra evin mutfak kısmında bıçağı elime alarak babamın yanına tekrar geldim. Yaklaşık olarak tahminen 50 kez babamı bıçakladım. Kasıtlı olarak hemen öldürmedim. Acı çekerek ölmesini istedim, bu nedenle bıçak darbelerim öldürücü değildi. Pişman değilim” dediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul 3’üncü İhtisas Adli Tıp Kurumundan, sanığın ceza ehliyetinin tam olduğuna dair rapor gelerek, dosyaya konuldu. Sanık Avukatı Cem Kaya rapora itiraz ederek, Sanık müvekkilimin hastalığı dünyada ve ülkemizde çok nadir görülen Huntington hastalığıdır. Nöro-dejeneratif, yani nöronların yapısını bozan ve bu sebeple kas koordinasyonunun yitirilmesine, algısal becerilerin kaybına ve zihinsel erken yaşlanmaya sebep olur” diye konuştu. Tutukluluk haline ilişkin savunma yapan Furkan Değirmenci ise, ‘Tahliyemi istiyorum, olay nedeniyle çok pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda İstanbul 4’üncü İhtisas Kurumundan beklenen raporun gelmemesi nedeniyle duruşmayı 19 Kasım’a erteledi. Heyet, sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

Haberin Devamı

Mirasla rahat yaşamak için öldürecek bombayı yaptı

Maltepe’de, babasına ait firmaya bombalı paket göndererek, babası ve 2 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle Alican Kurdaş’ın 35 yıl hapis cezasına mahkum edildiği davanın gerekçesi yazıldı. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan 9 sayfalık gerekçeli kararda, Alican Kurdaş’ın olayda mağdur olan Özdemir Osman Kurdaş’ın öz oğlu olduğu, ABD’de 7 yıl boyunca eğitim gördüğü, bu süreçte eğitim giderlerinin babası tarafından karşılandığı anlatıldı.

6 bin lira maaşı beğenmiyordu
Alican Kurdaş’ın yurda döndüğünde babasına ait şirkette 6 bin lira maaşla işe başladığı aktarılan gerekçeli kararda, babasının kiraladığı evde oturduğu, aldığı maaştan hoşnut olmayan sanığın bunu dile getirdiği, arkadaşlarının babalarının daha düşük ekonomik güçte olmalarına rağmen daha yüksek standartlar sağladığı yönünde babasına yakındığı kaydedildi. Gerekçeli kararda, baba Özdemir Osman Kurdaş’ın bu talepleri kabul etmediği, bunun üzerine sanık Alican Kurdaş’ın şirketteki işine de düzenli gitmeyerek bu durumu protesto ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
Sanığın çalışmadan daha rahat yaşamak için babasının ölümünden sonra kendisine miras yolu ile intikal edecek ekonomik değeri elde edebilmek için babası Özdemir Osman Kurdaş’ı öldürmeye, yakalanmamak için bunu bir bomba ile yapmaya karar verdiği, RDX ve PENT maddelerinden basınç etkili ve bilirkişi incelemesi sonucu bomba olduğu anlaşılan bir düzeneği evde kendi imkanları ile yapıp kapağı açılınca patlayacak şekilde imal ettiği anlaşılmıştır. Sanık Alican Kurdaş’ın içinde bomba olan hediye paketi görünümlü kutuyu motorlu kuryelerin kullandığı şekilde kask giyip şirkete bu şekilde götürdüp verdiği belirtildi.

Haberin Devamı