Gazete Vatan Logo

Babalar gününde en çok yapılan şey...

Babalar Günü için hediye telaşı şimdiden başladı. Türkiye’nin online firma rehberi Yellow Pages’in verilerine göre; Babalar Günü haftasında en çok "kebapçıları" arıyoruz. Kebaptan sonra ikinci sırada "cep telefonu ve aksesuarları" yer alıyor.

Türkiye’nin online firma arama rehberi Yellow Pages, geçtiğimiz yıl Babalar Günü haftasında en çok arananları ortaya koydu. Sonuçlara göre; 'Babalar Günü’nde en çok restoranları arıyoruz. Restoran aramalarındaki trafik bir önceki haftaya göre %10 artış gösteriyor. Favori restoranlar ise kebapçılar. Türk mutfağı araması Babalar Günü haftasında % 8’lik bir artış gösterirken, kebapçı aramaları ise %12 artıyor.

Giysi Değil, çiçek değil, cep telefonu

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Anneler Günü'nde yapılan aramalar incelendiğinde, en çok yapılan aramalar arasında çiçek ve giysi üst sıralarda yer alsa da babalar için hediye alternatifleri arasında bulunmuyor. Cep telefonları babalar için tercih edilen hediyeler arasında başı çekiyor. Telefon ve aksesuar aramalarında o hafta içinde %7’lik artış söz konusu. Yine aynı haftada araç kiralamada %8'lik artış yaşanırken 'Anneler Günü’nün favorisi çiçekçiler 'Babalar Günü’nde %107 oranında aranıyor. Bu oran 'Anneler Günü'nde %632 artışla rekor düzeye ulaşmıştı.

Haberin Devamı