Gazete Vatan Logo

Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü için hediye önerileri

Corona virüs nedeniyle bu yıl Anneler Günü buruk kutlandı. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü'nün ardından pek çok kişi Babalar Günü için gün sayıyor. Babalar Günü için çok az bir süre kaldı. Bu anlamlı günde büyük küçük herkes Babalar Günü'nü kutlayarak çeşitli hediyeler alacak. Peki, Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü'nde ne hediye alınır? İlk Babalar Günü hediyesi nasıl olmalı? İşte Babalar Günü tarihi ve Babalar Günü için hediye önerileri...

Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü için hediye önerileri

2020 yılı herkes için pek çok anlamda farklı bir yıl oldu. Corona virüs 2020 yılının başından beri mücadele ettiğimiz en büyük sorunlardan biri. Corona virüs çıktığından bu yana pek çok kişi normal hayata alışmaya yeni yaşam tarzına uyum sağlamaya çalışıyor. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü de corona virüsün gölgesinde geçti. Bu süreçte belki de en çok Anneler Günü'nde sevdiklerimizin yanında olmak istedik. Ancak kutlamalar Anneler Günü'nde uzaktan ve dijital ortamlardan gerçekleşti. Normal hayata döndüğümüz bugünlerde Babalar Günü'nü kutlamak isteyen pek çok kişi internette araştırma yapıyor.

Anneler Günü'nde ailelerin yanında olamayanlar da Babalar Günü'nde her iki kutlamayı da gönülden yapmak istiyor. Babalar Günü kutlaması yapmak isteyen pek çok kişi bu özel ve anlamlı gün için araştırma yapıyor. Peki, Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü'nde ne hediye alınır? İlk Babalar Günü hediyesi nasıl olmalı? İşte Babalar Günü tarihi ve Babalar Günü için hediye önerileri...

Geçen ay Anneler Günü'nü kutlamıştık. Haziran ayında ise Babalar Günü'nü kutlayacağız. Bu özel günü kaçırmak istemeyenler Babalar Günü için şimdiden hazırlık yapmaya başladı bile.

Haberin Devamı

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü her yıl haziran ayının 3. haftasında kutlanıyor. Bu yıl Babalar Günü 21 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Babalar Günü sadece birkaç hafta uzakta. Babanıza veya hayatınızdaki diğer önemli babalara ne tür bir hediye vereceğinizi düşünmeye başlama zamanı. Saatler, gözlükler ve cüzdanlar kolay kaçış yollarıdır, ancak gerçekten babalara özel hissettirmek istiyorsanız, biraz daha orijinal bir şey bulmanız gerekir.

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi Babalar Günü'nün de olması fikrine sahipti. Dodd'un babası altı çocuğu tek başına büyütmüştü ve Dodd, bu sebepten dolayı babasının doğum günü tarihi olan 5 Haziran'ın Babalar Günü olmasına yönelik çalışmalar yürütse de çalışmalar o tarihe yetişemedi. Böylece Babalar Günü kutlamaları Haziran ayının üçüncü Pazar gününe ertelendi.

Haberin Devamı

Tarihte ilk defa 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanan Babalar Günü, bu tarihten itibaren diğer ülkelerde kutlanmaya başlandı. 1924 yılında ise ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

1966 yılında dönemin ABD Başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını ilan etmiştir. 1972 yılında da başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü resmi olarak ABD'de kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir.

BABALAR GÜNÜ'NE ÖZEL HEDİYE TAVSİYELERİ

Size yardımcı olmak için, herhangi bir baba için mükemmel olabilecek Babalar Günü hediyeleri hakkında araştırma yaptık. Bu Babalar Günü, ister yakın ister uzak olsun, babanız, büyükbabanız, çocuklarınızın babası veya size bir baba gibi olan harika adam için mükemmel bir hediye alın. 2020'nin en iyi Babalar Günü hediyeleri için önerilerimize göz atın.

Kahve tadım seti

Kahve seven baba için, kahve seti alabilirsiniz. Kahve makinesi, kahvesi, bardağı ve tadımlık kahve yanı atıştırmalıklarla dolu bir paket alabilirsiniz. Bazı kahve markalarının kişiselleştirilmiş kahve hediye paketleri babanız için mükemmel bir öneri olabilir.

Haberin Devamı

Ona özel olsun diyorsanız

İsmi yazılmış, yanından ayıramayacağı kadar şık bir dolmakalem ilk akla gelenlerden. Bu hediye hemen hemen herkesin listelerinde üst sıralarda kendine yer buluyor. Kalemle atılan bir imza hayatını değiştirebilir veya hayatını değiştiren işlere girmesini sağlayabilir.

Fidan bağışı

Son birkaç yıldır her özel günde listenin üst sıralarında kendine yer bulan bir başka hediye de Tema Vakfı'na fidan bağışı ve saklayabilecekleri bir belge. Tema'nın “Beni her koşulda seven, koruyan, kollayan babacığım” diye başlayan sertifikası çerçevelenip asılmaya hazır şekilde size ulaşıyor.

Teleskop

Maceradan ve gökyüzünden hoşlanan babalara yıldızları seyredebileceği, yeni keşifler yapabileceği bir teleskop hediye edebilirsiniz.

Dizi platformu veya spor kanalı aboneliği

Haberin Devamı

Eğer futbol ya da basketbolla arası iyiyse maç yayınlayan spor kanalı aboneliği alabilirsiniz. Film ve dizi izlemekten hoşlanıyorsa dijital platformlar tam size göre.

En yakın yerde mini tatil

Oturduğu yere yakın ve corona tedbirlerini sıkı sıkıya bağlı bir otelden 1 ya da 2 günlük mini bir tatil hediye edebilirsiniz.

Şık bir saat

Erkek şıklığının en gözde tamamlayıcılarından şık bir saat babanızın çok hoşuna gidecektir.

Müzikle arası iyiyse

Müziğe meraklı olanlar için pikap ve bu pikapta çalınabilecek nostaljik plaklar güzel bir armağan olabilir.

Güneş gözlüğü

Kaliteli bir güneş gözlüğü babanızın hem bu yaz aylarında gözlerini güneşten koruyacak hem de şıklığına şıklık katacaktır.

EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ
Evimizin yakışıklısı… Babamız canımız bir tanemiz. Bil ki seni hergün daha çok seviyoruz. Varlığınla gurur duyuyoruz. Sen bizim herşeyimizsin. Babalar günün kutlu olsun.
Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven babam, sana layık olmak için yaşıyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Babalar günü kutlu olsun.
Babam olduğun için çok mutluyum, sahip olduğum en iyi baba ve arkadaşsın. Babalar günün kutlu olsun babacığım.
Sevgili babacığım gurbet uzak olsa da sevgin o kadar yakın ki bilmelisin ellerinden öperim sevgiler. Babalar günün kutlu olsun. Bana yaptığın dünyadaki en büyük iyilik bana dünyanın en iyi örneği olmandır. Babaların en iyisi, bu gün sadece senin... Babalar günün kutlu olsun.
Her zaman söylemesem de biliyorum aslında babamın onu ne kadar çok sevdiğimi bildiğini. Ve ben ne kadar karışık cümleler yazsam da hepsini deşifre edebileceğini. Çünkü o benim Babam.
Senin gibi bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu her zaman bileceğim. Seni seviyorum canım babacığım.
Bana yaptığın dünyadaki en büyük iyilik bana dünyanın en iyi örneği olmandır. Babaların en iyisi, bu gün sadece senin. Babalar günün kutlu olsun.
Üzerime sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var seni çok seviyorum...
Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla... Bir günümde değil her günümdesin...
Baba sevgisini koru. O sevgiyi kesip atarsan Allah da senin mutluluk ışığını söndürür. Seni, seviyorum babacığım, dünyanın en iyi babasının günü kutlu olsun...
Kalbi sevgi dolu, sevecen, cömert, kibar, kucağı sıcak, anlayışlı, şefkatli. Bu vasıfların tümünü taşıyan tek erkek. Ben ona baba diye sesleniyorum. Benim için dünyadaki en özel erkek! Babalar günün kutlu olsun canım babacım.
Bizim bugünlere gelmemizi sağlayan ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz babamızın babalar günü kutlu olsun.
Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven babam, sana layık olmak için yaşıyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Dün, bugün ve yarın. Daima seni sevdim, hep seveceğim. Bizim ki bitimsiz, tanrısal bir sevgi. Babacığım babalar günün kutlu olsun.
Bana yaptığın dünyadaki en büyük iyilik bana dünyanın en iyi örneği olmandır. Babaların en iyisi, bu gün sadece senin. Babalar günün kutlu olsun.
Derdimi, neşemi, hüznümü, mutluluğumu paylaştığım en iyi arkadaşım. Babalar günün kutlu olsun!
Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla… Babacığım bir günümde değil her günümdesin. Babalar günün kutlu olsun.
Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Biricik babamsın. Seni çok seviyorum. Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun.
Senin gibi bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu her zaman bileceğim. Seni seviyorum canım babacığım. Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. Babalar günün kutlu olsun.