Gazete Vatan Logo

Babalar farklı sever!

Kahramanmaraşlı iki babanın azmi ve fedakarlığı çocuklarına da umut oluyor...

Aynı kaderi yaşayan Beytullah ve Sevilay doğuştan 2 kolu olmayan bedensel engelli 2 çocuk.. Henüz ilkokul birinci sınıfta bedensel engelli milli takım antrenörü Osman Çullu tarafından fark edilerek yüzme sporuna başlayan Beytullah Eroğlu bugün 15 yaşında ve tam 10 yıldır yüzme sporu yapıyor. Azmi ve başarısı ile milli takıma girmeyi başaran Eroğlu’nun en büyük destekçisi babası Mustafa Eroğlu oldu.

Hayatını adadı

Yeni Sanayi Sitesi’nde mobilyacılık yapan baba Eroğlu, oğlunun antrenmanı nedeniyle işini kaybetti. Yaşadıkları ekonomik sıkıntılara rağmen oğlunun yalnız bırakmayan Mustafa Eroğlu, profesyonel masör eğitimi aldı. Baba Eroğlu bundan 6 ay önce de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanarak oğlunun masörlüğünü yapmaya başladı. Zor günler geçirdiklerini anlatan baba Eroğlu, “Çok direndik, çok mücadele verdik. Sırf oğlum mutlu olsun başarılı olsun diye kendisini yalnız bırakmadım. Hayatımı oğluma adadım” dedi.

Yaşama tutundu

Doğuştan 2 kolu olmayan minik Sevilay da tıpkı Beytullah gibi aynı kaderi yaşıyor. İlköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi olan Sevilay, babasının yönlendirmesiyle yüzme kursuna yazılarak hayata tutundu. Gece çalışan baba Mustafa Eroğlu, haftanın 5 günü kızı Sevilay’ı mutlu olsun, yaşama sevincini kaybetmesin diye antremana götürüyor. Eroğlu, “Hayat kolay değil. Ekonomik sıkıntılar çekmiyoruz desek doğru olmaz. Ama ne yapalım başka çaremiz yok. Gündüzleri kızımı havuza getiriyorum. Haftanın 5 günü antrenmanı var” dedi.

Babaya madalya

Beltullah Eroğlu, “İnşallah Temmuz ayında yapılacak dünya şampiyonasında madalya ile döneceğim ve alacağım derece ile babama babalar günü hediyemi vermiş olacağım” şeklinde konuştu. Henüz ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Sevilay Öztürk te, “Babam hep yanımda. Yüzmeyi bırakmayacağım” dedi.

Babalara övgü

Bedensel Engelli Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu ise “Bu babaların gerçekten alkışlanması gerekiyor. Çocukları için büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Yaptıkları bu fedakarlıklarla engelleri de ortadan kaldırmış oluyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı