Gazete Vatan Logo

Baba oğul evlenmek istiyor!

Baba oğul evlenmek istiyor!

ABD’nin Pittsburgh Eyaleti’ndeki Allegheny bölgesinde yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır birlikte olan eşcinsel bir çift, yasal haklar elde edebilmek için evlat edinme yöntemiyle baba-oğul statüsü kazandıklarını ancak artık eşcinsel evlilik ülkelerinde yasal hale getirildiği için bu işlemi iptal edip evlenmek istediklerini söyledi.

Başvurdukları mahkeme evlat edinme işleminin bu şartlarda iptal edilemeyeceğini belirterek taleplerini reddetti.CNN’e konuşan emekli öğretmen Nino Esposito ve partneri emekli teknik yazar Roland “Drew” Bosee, 2012 yılında vasiyetlerini hazırlarken aralarında hiç bir yasal bağ bulunmadığı için içlerinden birinin ölmesi durumunda diğerinin gereğinden çok daha fazla miras vergisi ödemek zorunda kalacağını keşfettiklerini anlattı.

Bu durumu önlemek için bir çok eşcinsel çift gibi evlat edinme yöntemine başvurdularını söyleyen Bosee ve Esposito bu sırada “Eşcinsel evliliğin ABD’de yasal hale getirilebileceğini akıllarından bile geçirmediklerini” söyledi.

Allegheny Bölgesi Medeni Hukuk Mahkemesi’nde çiftin evlatlık işlemi iptal talebini değerlendiren yargıç Lawrence J O’Toole, “Bunun hassas bir konu olduğunu” belirtti ancak çiftin talebini reddetti.

Haberin Devamı

Yargıç “Bu mahkeme Temyiz Mahkemesi’nin bu davada nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda yol göstermesini bekliyor” dedi.

Eşcinsel çifte verdikleri hukuk savaşında destek vermekte olan insan hakları örgütü ACLU Pennyslvania konuyla ilgili CNN’e yaptıkları açıklamada yargıcın haksız bir karar verdiğini ya da önyargılı davrandığını düşünmediklerini ancak böyle davalarda izlenecek hukuki yolun bir an önce Temyiz Mahkemesi tarafından çizilmesi gerektiğini söyledi.

Pennsylvania Demokrat Senatörü Bob Casey Adalet Bakanlığı’nı çiftin davasını desteklemeye davet etti ve bu konuyla ilgili bir dilekçe yazdı. Adalet Bakanlığı sözcüsü Senatör Casey’nin konuyla ilgili dilekçesini değerlendirmeye aldıklarını açıkladı. (Hürriyet)