Gazete Vatan Logo

Baba ocaklarına uğurlandılar

Hakkari’deki hain saldırılarda şehit olan 11 asker için Van’da tören düzenlendi.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 11 asker, bugün Van'da düzenlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı. Bazı bakanlar, kuvvet komutanları ve Avrupa Birliği ülkelerinden 15 büyükelçinin de hazır bulunduğu törende konuşan Erdoğan, "Şüphesiz ki acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar büyük ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi. Bu vatanın alelade bir toprak parçası olmadığını belirten Erdoğan, "Bu topraklar farklıdır, bu topraklar mübarektir, bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır" diye konuştu.




Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na önceki gece yaklışık 250 PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 9, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonda mayın patlamasınde 2 asker olmak üzere şehit olan 11 asker için bugün Van'da tören yapıldı. Hain saldırıda şehit olan Mehmet Ali Tosun (Aydın), Sabahattin Demir (Muğla), Oğuz Yelken (Edirne), Mustafa Kayın (Edirne), Ramazan Erdem (Zonguldak), Mutlu Saydam (Sakarya), Ömer Kara (Mersin), Elhas Altındere (Kahramanmaraş), Hüseyin Köksal (Ankara) Yusuf Pazar (Ankara) ve Süleyman Ballan (Konya) cenazeleri Van Asker Hastanesi'nden alındı.




Ambulanslara konulan cenazeler, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Filo Komutanlığı'na getirildi. Ay- yıldızlı bayrağa sarılı 11 şehit cenazesi tören alanında yan yana dizildi ve Başbakan Erdoğan'ın alana gelmesi beklendi.

GÖNÜLLÜ ASKERLİK İSTİYORUZ

Törene katılmak için İstanbul'dan `Dap' uçağı ile Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Başbakan Erdoğan'ı, yaklaşık 2 bin partili karşıladı. Erdoğan kendisini bekleyen partililerin yanına gittiğinde aralarından bir grup tekbir getirdi ve `Gönüllü askerlik istiyoruz' sloganı attı.

Başbakan Erdoğan gruptaki partililerin bazılarıyla tokalaştıktan sonra havaalanının hemen yanında bulunan, törenin yapılacağı Filo Komutanlığı'na geçti. Tören nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alınırken, havaalanı çevresinde polis köpekleriyle bomba araması yapıldı. Filo Komutanlığı önünde ve çevresinde keskin nişancılar görevlendirildi.

AB BÜYÜKELÇİLERİ DE TÖRENDE

Şehit 11 asker için düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbabakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Atila Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bölge milletvekilleri katıldı.

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Fegiye Teyran Kültür Festivali'ne katılmak için kentte bulunan Avrupa Birliği'ne üye 15 ülkenin Ankara Büyükelçisi de törende hazır bulundu.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende, çocukların ellerinde Türk bayrakları taşıdığı görüldü.

ERDOĞAN: ACIMIZ BÜYÜK AMA BOYNUMUZU BÜKMEYECEĞİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada 11 kahramanın edebiyete uğurlanacağın belirterek, "Şüphesiz ki acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar büyük ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi. Bu topraların her karışının şehit kanlarıyla sulandığını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler alelade bir toprak parçasının üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklıdır, bu topraklar mübarektir, bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır. Bu toprakların her bir karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışına, her bir zerresine, her bir hücresine ecdadımızın kahramanlık destanları kazınmıştır. Vatan bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir. Bugün de yarın da göğüsümüz siper olacak, bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir."

Erdoğan, bu milletin her bir ferdi ile dostça, arkadaşça, kardeşçe, omuz omuza kahramanca istiklal mücadelesi verdiğini ve bu vatanın, bu toprağın, bu ülkenin ve bu milletin sarsılmaz çimentosunu kardığını belirtti. Erdoğan, "Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum. Kazanamayacaklar. Hiçbir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiçbir zaman teslim olmayacağız."

"KAHRAMANCA BU TOPRAKLARI SAVUNACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, bu tür kanlı saldırıların, ülkenin ve milletin yönünü değiştirmeyeceğini, Türkiye'yi büyük, güçlü ve itibarlı bir devlet olma hedefinden bir milim dahi uzaklaştıramayacağını belirtti. Bu saldırıların kardeşlik ve dayanışmayı yıpratamayacağını, güvenlik güçlerinin moralini azmini ve kararlığını bozamayacağını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kahramanca bu toprakları savunacağız. Düşmana inat, teröre inat, fesat odaklarına inat direnecek, onlara inat kardeşliğimiz, birliğimizi, bütünlüğümüzü daha da yücelteceğiz. Aziz şehitler, bugün sizi sadece ebediyete değil, o en yüce makama, o en yüksek mertebeye uğurluyoruz. Gözünüz arkada kalmasın. Sizin bıraktığınız emanete tıpkı sizin gibi canımızla, kanımızla, namusumuz ve şerefimizle sahip çıkacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sizler ecdadınıza mahcup olmadınız. Sizler bu milletin aziz şehitlerine mahcup olmadınız. Biliniz ki bizler de sizlere mahcup olmayacak, hatıranıza namahrem elinin musallat olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Sizler kahramanlığınızla, fedakarlığınızla, gözüpekliğiniz, yiğitliğinizle isimlerinizi bu toprakların şanlı tarihine silinmeyecek şekilde yazdırdınız. Emin olunuz sizin yaktığınız kandiller yolumuzu aydınlatacak, sizin kor ateşiniz istikbalimizin teminatı olacaktır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şehit anne ve babalarına seslenerek şöyle dedi:

"Ey şehit annesi, ey şehit babası, yüreğinizin dağlandığını biliyoruz. Canınızdan can koptuğunu biliyoruz. Düşmanı sevindirmemek için sessizce ağladığınızı, gözyaşınızı yüreğinizin derinliklerine akıttığınızı biliyoruz. Şundan emin olunuz sizin kahraman yavrularınız bugün artık bu milletin yavruları olmuştur. Sizin kahraman yavrularınız bu aziz milletin sinesinde bir gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Sizin büyüttüğünüz, yetiştirdiğiniz, asker eylediğiniz Mehmetler bugün yücelerin en yücesi mertebeye ulaşmıştır. Aziz milletim, sizler de müsterih olunuz. Aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun her bir köşesinde şanla, şerefle ebediyen dalgalanacaktır."

Terörün, güçlenen Türkiye'yi kararlılığından asla döndüremeyeceğini belirten Erdoğan, "Türkiye'nin istikrarına, huzuruna, kardeşliğine kasteden bu taşeronlara, bu figüranlara karşı kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gereken cevabı verecektir. Hayır dualarınızı Mehmetçiklerimizinden esirgemeyin. Şehitlerimize hakkınızı helal edin. Bu aziz millet şehitlerinden razıdır. Allah da onlardan razı olsun. Şehitlerimizi ebediyete uğurlarken milletçe başımız sağolsun diyor, kendilerine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum" dedi.

BAKAN CEMİL ÇİÇEK AĞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından Van Müftüsü Mehmen Emin Arvas, şehitler için dua ettirdi. Müftü Arvas duayı okurken Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çemil Çiçek gözyaşlarına hakim olamadı.

Duanın ardından uğurlama kıtası şehitlerin cenazelerini Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki kargo uçağına koydu. Daha asonra uçaklar Van'dan şehitlerini toprağa verilmek üzere memleketlerine götürdü.




Haberin Devamı