Gazete Vatan Logo

Baba-kız göklerde buluştu

Türkiye’nin ilk profesyonel akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk ve ülkenin tek sivil kadın akrobasi pilotu kızı Semin Öztürk Şener, birlikte muhteşem bir gösteri yaptı

Baba-kız göklerde buluştu

Türkiye’nin ilk profesyonel akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, “Mor Menekşe” adlı uçağıyla, Türkiye’nin tek sivil kadın akrobasi pilotu kızı Semin Öztürk Şener ise kırmızı renkli “Pitts S2-B” uçağıyla birlikte gösteri uçuşu yaptı. Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde kurulu Sivrihisar Uluslararası Spotif Havacılık Merkezi’nden havalandıkları uçaklarıyla bir gösteri sunan baba-kız, gökyüzünde buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Boynuz kulağı geçti

Ali İsmet Öztürk, “Boynuz kulağı geçer” sözünü anımsatarak, pilotlukta da aynı sözün geçerli olduğunun altını çizdi. Kızı Semin’in uzun süredir büyük bir gayretle akrobasi pilotluğu için çalıştığını anlatan Öztürk, “Semin’in beni geçeceğinden kimsenin şüphesi yok. Kızımın ilerlemesini görmek benim için mutluluk verici. Hem hocalık hem de babalık yapmak kolay değil. Biz zoru aşabildik. Birlikte uçtuğumuzda Semin lider pozisyonda ben de onun kolunda iki numara olarak hareket ediyorum. Kızımın kolunda olmak çok büyük bir keyif veriyor. Havada çok duygusal bir ortam oluyor” dedi.

Haberin Devamı