Gazete Vatan Logo

Aziz Kocaoğlu'ndan sürpriz adaylık açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da gerçekleştirdiği görüşme sonrasında bir açıklama yaptı. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: Sorumluluktan kaçmayacağımı Genel Başkan'a ilettim. Öte yandan CHP'nin İzmir adayının gelecek hafta yapılacak toplantıdan sonra açıklanacağı belirtildi.

Aziz Kocaoğlu'ndan sürpriz adaylık açıklaması

Daha önce aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu CHP Genel Başkanı ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan Kocaoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım."

Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'daki görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, 1 Ekim'de bir basın toplantısıyla 31Mart yerel seçimlerinde aday olmama kararını kamuoyu ile paylaştığını hatırlattı. Açıklamayı seçimlerden 6 ay önce yaptığını vurgulayan Kocaoğlu, "Benim yerime aday gösterilecek arkadaşımızın bir an önce belirlenerek seçimlere kadar kentin her köşesine ulaşması, kendisini tanıtması ve projelerini anlatması gerektiğini düşünmüştüm. 6 ay, bu iş için ideal bir süreydi." ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, aradan 3,5 ay süre geçtiğine, ancak adayın henüz belirlenemediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Aday açıklama takvimi geciktikçe ortaya çıkan tablonun Cumhuriyet Halk Partisine ve dolayısıyla kentimize zarar verecek düzeye gelmesi, devletin tüm olanaklarıyla seçime hazırlanan iktidar partisinin 'bakanlık' yapmış İzmir adayını 27 Kasım'da açıklayıp çoktan yola koyulması ve bu tabloyla İzmir'de güç kaybı yaşayabileceğimiz gerçeği, beni ve partimize gönül vermiş milyonları endişeye düşürmektedir. Sayın Genel Başkanımızla bugün yaptığım ve gayet olumlu geçen görüşmede bu kaygılarımı açıkça ifade ettim. Her zaman söylediğim gibi, önce devletim ve milletim, sonra partim için çalıştım. Hiçbir zaman gizli ajandam olmadı. Hiçbir zaman kişisel menfaat ve ikbal peşinde koşmadım.Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım."

Haberin Devamı

CHP İZMİR'İ HAFTAYA BIRAKTI

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının kim olacağına gelecek hafta karar verilecek. Bugün yapılan Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında İzmir'de kimin aday olacağı kararlaştırılmadı.

Haberin Devamı

İzmir'de, CHP'de olmayan Torbalı, Selçuk, Aliağa, Kemalpaşa,Ödemiş ve Menderes ilçelerinin belediye başkan adayları belirlendi. Bu isimler Parti Meclisi'nde onaylandıktan sonra kesinlik kazanacak.