Gazete Vatan Logo

Azez'de çatışma: 3 sivil öldü, 15 yaralı

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde muhalif gruplar arasında çatışma çıktı. Ahraru'ş Şam ve Şam Cephesi arasındaki çatışmada 3 sivil öldü, 15'i yaralandı

Azez'de çatışma: 3 sivil öldü, 15 yaralı

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin Azez ilçesinde, muhalif gruplar Ahraru'ş Şam ve Şam Cephesi arasındaki çatışmada 3 sivil öldü.

Ahraru'ş Şam ve Şam Cephesi arasında 04.00 sularında başlayan çatışma daha sonra şiddetlendi.

10 bin Suriyelinin barındığı Siccu kampı çevresinde süren çatışmalarda kamp sakinlerinden 2'si çocuk 3 kişi öldü, 15'i yaralandı.

Çatışan taraflar, Azez ilçesi ile PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrol ettiği Afrin ilçesi arasındaki bir kontrol noktasının hakimiyeti konusunda uzun süredir anlaşmazlık yaşıyordu.

Kilis ilinin karşısına denk düşen Azez'deki çatışmaların devam etmesi nedeniyle yaralıların hastaneye taşınmasında güçlük çekiliyor.

Suriye'de geniş bir alanda faaliyet gösteren Ahraru'ş Şam, ülkenin kuzeyinde konuşlu yaklaşık 18 bin savaşçısıyla en büyük silahlı muhalif grup durumunda. Yalnızca Halep'in merkezi ve kuzeyinde 3 bin kişilik gücüyle aktif Şam Cephesi ise Afrin ve Azez arasındaki bölgede hakimiyeti başka diğer gruplarla paylaşmak istemiyor.

Haberin Devamı