Gazete Vatan Logo

Azerbaycanlı adam 14 yaşındaki kıza...

Azerbaycanlı adam 14 yaşındaki kıza...

AZERBAYCANLI 26 yaşındaki Ahmad Guliyev, internet üzerinden tanıştığı Adana’da yaşayan 14 yaşındaki N.D.’ye cinsel istismar suçundan tutuklanırken, hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Çukurova İlçesi’nin Toros Mahallesi’nde yaşayan N.D. yaklaşık bir yıl önce sosyal medya üzerinden Azerbaycan’da yaşayan Ahmad Guliyev ile tanıştı. Guliyev, N.D. ile yüz yüze görüşmek için 2 kez Adana’ya geldi. Çift, bu iki görüşmede herhangi bir cinsel ilişkiye girmezken, N.D. ailesine Guliyev ile evlenmek istediğini söyledi. N.D.’nin evlilik isteğine ailesi karşı çıkarak izin vermedi.

Bunun üzerine N.D. ile Guliyev, temmuz ayında Aydın’ın Didim İlçesi’nde buluşmak için sözleşti. N.D. ailesinden teyzesinin yaşadığı Didim’e gitmek için izin istedi. Durumdan şüphelenmeyen ailenin izin vermesi üzerine N.D. Didim’e gitti. Didim’de bir otelde buluşan çift, iddiaya göre N.D.’nin ailesinin evliliğe rıza göstermesi için 2 kez cinsel ilişkiye girdi.

TEYZESİNE ANLATTI

N.D.’nin durumu anlattığı teyzesinin bildirmesi üzerine anne S.D. kızını Adana’ya çağırdı. Bunun üzerine N.D. ile Guliyev otobüsle Adana’ya döndü. Kızının cinsel istismara uğradığını öğrenen anne S.D. polise şikayetçi oldu. Ahmad Guliyev, cinsel istismar suçundan tutuklanırken, N.D. polise verdiği ifadesinde zorlama olmadığını, kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

25 YIL HAPSİ İSTENDİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Guliyev hakkında ’Çocuğa cinsel istismar’ suçundan 15 yıla kadar, ’Hürriyetten yoksun kılma’ suçundan ise 10 yıla kadar toplam 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Guliyev, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.