Gazete Vatan Logo

Azerbaycan'a Türk imzası!

Azerbaycan’da % 100 Türk imzalı ilk 5 yıldızlı otele Koray Yapı imza attı..

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ISR Holding tarafından 150 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen 5 yıldızlı Hilton Bakü Oteli, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katıldığı bir törenle dün hizmete açıldı. Koray Yapı tarafından inşa edilen Hazar Denizi manzaralı lüks otel, ülkede yüzde 100 Türk müteahhitleri tarafından yapılan ilk otel olma özelliğini taşıyor. Zamanından 4 ay erken tamamlanan otel, 25’inci katında gün boyunca 360 derece dönen döşemesiyle Bakü panoraması sunuyor...

Turizmden enerjiye, taşımacılıktan perakendeye kadar birçok alanda yatırımı bulunan Azeri ISR Holding, 150 milyon dolar yatırımla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 5 yıldızlı Hilton Bakü Oteli’ni dün hizmete açtı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katıldığı bir törenle açılışı yapılan 5 yıldızlı Bakü Hilton’un en önemli özelliği, ülkede tamamı Türk müteahhitler tarafından gerçekleştirilen ilk otel olması. Genel müteahhitlik, gayrimenkul geliştirme, proje yönetim, tesis bakım ve sigorta aracılık hizmetleri veren Koray Yapı’nın ise Bursa Güzel Bir Yer, Eskişehir Natura Evleri, Ankara-Ankara projesi ve BPI Gayrimenkul ortaklığı ile Alanya’da The Hill projesinde imzası bulunuyor.

2009 yılı başlarında kazı çalışmaları ile inşaatına başladıkları otel inşaatının zamanından 4 ay önce bitirilerek tamamlandığını söyleyen Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeynel Abidin Erdoğan, bunun Türk inşaat sektörü için önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi. Bakü Hilton’un şehrin ticaret merkezinin tam kalbinde, Bakü Havalimanı’na 30 km uzaklıkta, Hazar Denizi sahil şeridinde yer aldığını kaydeden Erdoğan, “İki bodrum kat ve zemin dahil 25 kata sahip olan Bakü Hilton Oteli, 2 bin 871 metrekare zemine oturuyor. Toplam inşaat alanı 48 bin 100 metrekare olan otel 309 odaya sahip. Bin metrekarelik geniş bir fuaye alanı, toplam 553 metrekarelik toplantı salonları ve 650 metrekarelik ve 600 yüz kişi kapasiteli bir balo salonu bulunan otelde 191 standart oda, 3 engelli odası, 44 utive guestroom, 35 mini suite, 35 junior suite, 1 adet presidential suite ve 1 adet utive lounge yer alıyor. Odaların en küçüğü 30 metrekare büyüklüğünde” diye konuştu.

SPA katı, fitness center, Speciality Restaurant gibi bölümleri bulunan katın 25’inci katı, 3 yüz 75 m2’lik Roof Bar’ıyla dikkat çekiyor. Açık bar ve lounge oturma düzeni ile modern çizgide tasarlanmış mekanın en büyük özelliği, döşemenin gün boyunca 360 dönerek konuklara Bakü panoramasını sürekli olarak sunması.

Geceleri Azerbaycan renkleri ile aydınlatılacak

Yüksek Mimar Kazım İsfahani’nin imzasını taşıyan Bakü Hilton Oteli’nin dış cephesi, geceleri Azerbaycan bayrağının renkleri ile aydınlatılacak.

Yapının bir bölümü ise zemin üstü yirmi birinci kat ISR Residence olarak planlanmış. Toplam inşaat alanı 11 bin 900 metrekare olan bu bölümde toplam 51 lüks daire bulunuyor.

Halilov, Edition Hotel’in yatırımcısı Mansimov’un ortağı

Türkiye’nin ilk 7 yıldızlı oteli olarak lanse edilen eski HSBC binasını alarak Edition Oteli’ne çeviren Mübariz Mansimov’un Azeri ortağı olarak bilinen İskender Halilov, daha önce şirket merkezini İstanbul’a taşımayı planlamasıyla da adını duyurmuştu. Bodrum’daki Princess Hotel’i 100 milyon dolara alan ve Hilton’a çeviren Halilov’un İstanbul’da da Hilton markasıyla bir otel daha yapmayı hedeflediği konuşuluyor.

*****


Dumankaya’dan 40 ay sabit taksit, 0 peşinat ve faiz fırsatı

Dumankaya, 1 Ekim 2011 itibarıyla yeni bir kampanyaya başladı. Şirket peşin alımlarda indirimin yanı sıra 0 faiz ile 40 ay vade uyguluyor.

Dumankaya, ev almak isteyen tüketiciler için 1 Ekim 2011 itibarıyla ‘Ev isteyene dev destek kampanyası’ başlattı. Kampanya ile 0 faiz ile 40 aya varan sabit taksit ve 0 peşinat avantajı yaratılırken, kredi masrafı olmadan Dumankaya İkon, Dizayn ve Adres Panorama’da 24 ay; Modern Vadi, Flex Kurtköy ve Cadde projelerinde de 40 aya kadar sıfır faiz ile ödeme imkanı sunuluyor. Kampanya kapsamında tüketicilere ayrıca ara ödeme 2012 yılına erteleniyor. Dev destek kampanyası kapsamında, Dumankaya İkon, Modern Vadi, Flex Kurtköy, Cadde, Dizayn projelerinde geçerli olmak üzere peşin alımlarda ya da konut kredisi kullanımında yüzde 10, Adres Panorama projesinde ise peşin alımlarda yüzde 10 indirim, konut kredili alımlarda ise yüzde 5 indirim uygulanıyor. Kampanyayla ilgili detaylı bilgiye 444 7 222 numaralı telefondan veya www.dumankaya.com adresinden ulaşılabiliyor.

*****


Göktürk’te 62 villa, 850 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta

Kemerburgaz başta olmak üzere Neo Vista, Neo Çarşı, Neo Garden, Neo Park, Neo Studio, Neo Yaşam gibi projeleri hayata geçiren Neo Yapı, Göktürk’te 500 dönümlük bir alanda göllerle çevrili bir ormanın hemen yanında inşa ettiği Gölpark İstanbul projesinin satışlarını yürütüyor. Şehir merkezine yakınlığı ve doğayla iç içe olmasıyla dikkat çeken, müstakil bahçeli konut projesi ‘Gölpark İstanbul’da 1. ve 2. mahallelerden sonra, projenin şimdi de 62 villadan oluşan 3’üncü mahallesi olan ‘Gülümseyen Bahçeler’i satışa çıkarıyor. 1. mahallesinde yaşamın başladığı, 2. mahallesinin de satışının tamamlandığı projenin 31 etabında J Tipi, L Tipi, M Tipi villaların yanı sıra özel tarzda dizayn edilen ve 4’lü villalardan oluşan Town House’lar komşuluk duygusunu sevenlere hitap ediyor. Güneş enerjisiyle yaşayan, air conditionlı, kompakt tasarımda, 62 özel villanın fiyatları 850 bin TL ile 1 milyon 170 bin TL arasında değişiyor. Projenin yüzme ve çocuk havuzu, güneşlenme terasları, spor merkezi, sauna, dinlenme alanları, restoran, tenis kortları, basketbol sahası, çocuk kulübü yer alıyor.

*****


Yorum İstanbul’dan ev alana Mudo ve Teknosa’dan hediye çeki

Yorum İnşaat ve Turkmall Ortak Girişimi’yle Bayrampaşa’da hayata geçirilen Yorum İstanbul’da daire satın alanlar için ‘Bizde her şey sıfır’ kampanyası geliştirildi. Ekim ayı boyunca devam edecek olan kampanya kapsamında projeden 2+1 daire satın alanlar, Mudo Concept’ten 10 bin TL, Teknosa’dan 5 bin TL, 1+1 daire satın alanlar ise Mudo’dan 5 bin TL, Teknosa’dan 5 bin TL’lik hediye çekinin sahibi olacak. Ekim 2011’den sonra yaşamın başlayacağı projede, ayrıca peşinat 12 ay ötelenebiliyor.

16 bin 500 metrekare yeşil alanı bulunan Yorum İstanbul’da, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness merkezi, tenis kortları, concierge hizmetleri, 24 saat güvenlik ve teknik destek hizmetleri yer alıyor. İki dakikalık yürüme mesafesinde bulunan metro istasyonu ile TEM ve E-5 bağlantı yollarının sağladığı kolay ulaşım avantajlarının yanı sıra, Atatürk Havalimanı’na 9 km., Yenikapı İskelesi’ne 7 km., FSM Köprüsü, Maslak, İkitelli Olimpiyat Stadı’na 11 km., Taksim’e 8 km ve Eminönü’ne 7 km. mesafede bulunuyor.

Yorum İstanbul’un diğer bir farkı ise Avrupa’nın en büyük akvaryumu, kafe ve restoranlar, buz müzesi, çocuk eğlence alanları ile yüzlerce markanın bulunduğu mağazalara ve sinema salonlarına kadar pek çok seçenekleri içinde barındıran Forum İstanbul’un hemen yanı başında olması.

*****


Coldwell, Hukukçular Towers’ı kiralamaya başladı

Coldwell Banker Adım Gayrimenkul, Kartal’da Anadolu Adalet Sarayı’nın yanında inşa edilen Hukukçular Towers projesinin kiralamada tek yetkili gayrimenkul firması olarak hizmet vermeye başladı. Kartal’da Anadolu Adalet Sarayı karşısına inşa edilmekte olan Hukukçular Towers’daki ofis ve dükkanların kiralamasına Coldwell Banker Adım Gayrimenkul tarafından başlandı. Anadolu Adalet Sarayı’nın ana giriş kapısının hemen karşı çaprazında bulunan, 18 katlı iki kule ve 30 adet mağazadan oluşan Hukukçular Towers, 75-80-145-290 m2’lik home ofis ve 58- 200 m2 arası dükkan seçenekleri ile kiracılarını bekliyor. 2 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla kiralanan ofislere ilginin büyük olduğu belirtiliyor. Projede toplam 208 ofis yer alıyor. Akıllı bina özellikleri, site yönetimi, 7/24 güvenlik, temizlik, resepsiyon ve concierge hizmetleri, kapalı otopark, mağazalar ve yaşam alanları ile bölgenin en önemli projeleri arasında yer alıyor.

Yakacık Işıl Rezidans’ın yüzde 40’ı satıldı

Son 5 yılda Çayırova, Şekerpınar ve Silivri’de 6 bin konut yaparak teslim eden Anka Yapı, Yakacık projesine başladı.

Toplam 18 bin 500 m2 alanda Anka Yapı’nın kendi arsasında yükselen ‘Işıl Rezidans’ta 100 adet konut inşa edilecek.

Semtaş Mimarlık tarafından tasarlanan projede 115 m2 2+1 daireler 190 bin TL, 155 m2 3+1 daireler 260 bin TL’den satılırken dubleks dairelerin büyüklükleri de 120 m2 ile 240 m2 arasında değişiyor. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, “İstanbul’un balkonu olarak tanınan Adalar ve deniz manzaralı Yakacık’ta Işıl Rezidans projemize 29 Ekim 2011’de Cumhuriyet Bayramı ile başlıyoruz. Bölgenin ilk akıllı ev konseptini gerçekleştiriyoruz. Projemizin şimdiden yüzde 40’ı satıldı” dedi. Yüzde 20 peşin geri kalanı teslimde 120 ay banka kredisi ile ödeme imkanı sağlanan projedefitness, havuz, sauna, kapalı otopark, çocuk oyun parkı sunuluyor. Projenin Aralık 2012’de teslim edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı