Gazete Vatan Logo

Az şubeliyiz, ücret sınırı bizi etkilemez

ING Grubu CEO’su Ralph Hamers ile basın toplantısı düzenleyen ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay “BDDK düzenlemeleri bizi etkilemeyecek” dedi.

ING Türkiye’nin Genel Müdürü Pınar Abay, BDDK’nın bankaların aldığı ücret komisyonlarını sınırlayan düzenlemelerinin, ING Türkiye’nin mevcut durumda sürdürdüğü teknoloji destekli ve az şubeli büyüme modeli ile örtüştüğünü, düzenlemelerin bankayı olumsuz etkilemeyeceğini büyümelerini destekleyeceğini söyledi.

Hollandalı finansal hizmetler şirketi ING Group’un ING.AS Türkiye birimi ING’nin düzenlediği basın toplantısında konuşan Abay, “Düzenlemeler bizim Türkiye’de bankacılık yapma şeklimizi çok güçlendiriyor. Çünkü sektördeki bir çok banka aslında çok pahalı bir bankacılık modeli ile çalışıyor. Binlerce şube ile çalışmak, personel maliyetleri gibi” dedi ve ekledi:

“Ancak yeni ücret komisyon düzenlemesi, bizim komisyon ve masraf almadan oluşturduğumuz bankacılık modelimizin altını dolduruyor. Çünkü biz az şube ile 330 şube ile çalışıyoruz. Akıllı teknolojik yöntemler kullanıyoruz.”

ING Grubu CEO’su Ralph Hamers da, Türkiye’de bankacılık sektörüne yönelik getirilen düzenlemelerle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Haberin Devamı

Daha az çekici değil

“BDDK çeşitli düzenlemelerle ücretleri sınırladı ve fiyat kontrolü yaptı. Müşterilerimize karşı sorumluluklarımız var ve gizli ücret almaya karşıyız... Oyak Bank’ı alarak stratejik bir karar verdik; Türkiye’nin nüfus özelliğine bakıldığında Türkiye büyüme devam edecekti. Türkiye’nin çeşitli tedbirlerden dolayı daha az çekici olacağını düşünmüyoruz” dedi. Hamers, şu anda organik büyümeye odaklandıklarını belirterek, Türkiye’de herhangi bir satın alma için izinlerinin olmadığını da ifade etti.