Gazete Vatan Logo

Ayvalık'ta balıkçı teknesi battı: 4 kişi kayıp

Ayvalık ilçesinden denize açılan balıkçı teknesinin fırtına nedeniyle batması sonucu 4 kişi kayboldu. kurtarılan Mert Boyuner teknelerinin alabora olduğu esnada arkadaşlarıyla denize atladıklarını belirterek, "Bir süre birlikte yüzdükten sonra arkadaşlarım 'Sen daha iyi yüzüyorsun, git bize yardım getir' dedi

Ayvalık'ta balıkçı teknesi battı: 4 kişi kayıp

Balıkesir'in 'in Ayvalık ilçesi limanından saat 01.30 sıralarında deniz patlıcanı toplamak için denize açılan 5 kişinin içinde bulunduğu 'Belinay' isimli tekne, fırtına nedeniyle alabora oldu. 1 kişi kurtarılırken, kayıp 4 kişi aranıyor.

Ayvalık ilçesinde 'Belinay' isimli teknenin sahibi Volkan Çanakçı, beraberindeki Mert Boysener, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı ile birlikte deniz patlıcanı avcılığı için denize açıldı. Ayvalık ilçesi, Altınova Mahallesi, Öğretmenler Sitesi açıklarında, çıkan fırtına nedeniyle tekne alabora oldu ve battı. Teknedeki Mert Boysener sahile doğru yüzmeye çalıştığı sırada, İzmir'in Dikili ilçesinde devriye görevi yapan bir Sahil Güvenlik Komutanlığı botu tarafından bulunarak kurtarıldı.

Kayıp olan Volkan Çanakçı, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı'yı arama çalışmaları ise karadan jandarma ekipleri, havadan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 1 uçağı ile 2 helikopteri, denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın üç botu ve balıkçılar tarafından sürdürülüyor.

Haberin Devamı

İzmir'de görevli Sahil Güvenlik dalgıçları batan teknenin yerini tespit etmek amacıyla dalış yapıyor. Ekiplerin, son teknolojik cihazlarla şansa yer bırakmayacak şekilde kurtarma faaliyetine devam ettiklerini bildirildi.
ALABORA OLUNCA HEPİMİZ SUYA ATLADIK
Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan Mert Boyuner, İzmir'in Dikili ilçesinde hastanede kontrolden geçirildi. Bilgisine başvurulmak üzere Sahil Güvenlik Dikili Kolluk Destek Tim Komutanlığına getirilen Boyuner'in, teknelerinin alabora olduğu esnada arkadaşlarıyla denize atladıklarını belirterek, "Bir süre birlikte yüzdükten sonra arkadaşlarım 'Sen daha iyi yüzüyorsun, git bize yardım getir.' dedi. Ben de karaya doğru yüzmeye başladım." ifadesini kullandığı öğrenildi. Öte yandan olayı duyan teknedeki balıkçıların ailelerinin Dikili Liman'ındaki meraklı bekleyişi sürüyor. Aile yakınlarından fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberin Devamı