Gazete Vatan Logo

Ayvalık kazandı

Ayvalık’ta 1. derece sit alanı olan ve tabiat parkı korumasında bulunan mavi bayraklı plajın açıklarına yapılan balık çiftlikleri kaldırıldı

Ayvalık kazandı

Geçtiğimiz yıl Ayvalık Sahilkent Mahallesi Engürü Sitesi önünde kurulan 2 adet Balık Çiftliği için Ayvalık Kent Konseyi Platformu’nun verdiği mücadeleden sevindirici haber geldi. ‘Hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfezler ile doğal ve arkeolojik sit alanları’ kapsamında olan bölgede balık çiftliği kurulamayacağını belirten Ayvalık Tabiat Derneği “ÇED gerekli değildir” kararının ve bu karara dayanan ruhsat ve izinlerin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Balıkesir İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Şubat ayında davayla ilgili olarak bilirkişi incelemesi yapıldı. Ancak dava sonuçlanmadan balık çiftliklerinin sahibi olan firma, teknelerle çiftlikleri kaldırdı. Mahkeme daha kararını vermeden balık çiftliklerinin kaldırılmasının büyük bir başarı olduğunu söyleyen Ayvalık Tabiat Platformu, “Halkın ortak alanına yapılmış, mavi bayraklı bölgeye yapılan usulsüz balık çiftliklerinin kaldırılması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Doğal alanlar için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı