Anna Karenına, C vitamini ve bazı başka şeyler

Haberin Devamı

İstanbul’un en soğuk ve yağmurlu gecelerinden birinde beni Ataşehir’e tek bir filmin galası götürebilirdi: Anna Karenina. Joe Wright’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu, Keira Knightley, Aaron Taylor-Johnson ve Jude Law’un edebiyatın gelmiş geçmiş en ünlü aşk üçgeninde buluştuğu filmin her karesi eve asılacak tablo niteliğinde. Knightley, Chanel’in yüzü olduğundan mı yoksa sanat yönetmeni Fransız markayı Rus aristokrasisine yakıştırdığından mı, çok haklı bir sebepten saç/makyaj ve mücavherde Coco’nun izlerini görüyoruz. Sinemasal ahkamlar kesecek değilim, Knightley’nin kusurlu güzelliğini heykelleştiren o makyaja dönmek istiyorum. Elmacık kemikleri, kalın ve doğal kaşlar yine başrolde. Bu kalın kaş mevzusu dönemi simgelemiyor aslında. Usta fırçasıyla harikalar yaratan Ivana Primorac bir röportajda modern Karenina makyajını şöyle anlatıyor: “Referans aldığımız tüm tablolarda kadınların kaşları incecikti ve kusursuz şekilde alınmıştı. Keira’nın gür kaşlarını makyajın tek aykırı parçası olarak kullanmaya karar verdim ve bu sebeple dağınıklıklarını iyice belirleme ihtiyacı duydum.”

Yüzdeki makyajsız derinliği kazanmak

Peki bu ‘makyajsız makyajı’ biz nasıl yapacağız? Primorac, İngiliz Vogue’a açıklıyor: “Filmdeki tüm oyuncuların cilt rengini değiştirdik.
Keira’nın beyaz cildi koyulmalı, zeytine doğru gitmeliydi. Kendimize ışığı iyi yansıtacak, varlığını belli etmeyecek, hafif ama etkili bazlar bulmamız gerekiyordu. Chanel Vitalumiere Aqua ve Vitalumiere Creme fondötenleri karıştırdım. Le Blanc De Chanel’i de oyuncuların yüzlerindeki bazı bölgeleri aydınlatmak için kullandım.”
Keira Knightley’nin hafifçe koyulaşmış göz çevresi ve soğukta üşümüş izlenimi veren dudakları, makyajın tamamlayıcı unsurları olmuş. Le Crayon Khol Ambre, benim de çok severek kullandığım bir göz kalemi. Primorac, kalemi gözlere direk uygulamak yerine, elinin üzerinde biraz ısıtıp dağıttıktan sonra bir fırça yardımıyla uygulamış. Illusion D’Ombre’nin mor ve amber renklerini de makyaj çantasından eksik etmemiş. Eve gelir gelmez kendimi aynanın karşısında, Chanel malzemelerin başında, gözlerime aynı ‘makyajsız derinliği‘ vermeye çalışırken buldum. Sonuç? Primorac’ın sözünü dinleyen, makyajda bir sıfır öne geçiyor!

Yetişkin sivilceleri için özel çözüm

Primorac bizlere Keira’nın pürüzsüz ve ışıltılı cildinin sırrını vermiş olsa da, fondötenin geçici etkisi bizleri tatmin etmemeli. Cildimizin özellikle de bu soğuk ve kuru kış günlerinde daha fazla vitamine ihtiyacı var. Bu takviyeyi cildimize en iyi gelecek, en doğal ve sağlıklı şekilde yapmak istiyoruz tabii. Son üç haftadır cilt bakım rutinimi tamamen değiştiren bir ürünü, buradan hepinize tavsiye etmek istedim! Her dakikada dünyada bir adet satılan Kiehl’s Powerful Strength Line Reducing Concentrate, yüzde 10.5 saf C vitaminini cilde depoluyor, sağlıklı bir cilt bariyeri yaratıyor, çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltıyor. Doğal yağlarla kombinlendiğinde cilde gözle görülür bir ışıltı kazandırıyor. Bu harika durumu bizzat deneyimlemiş olduğum için yazmadan edemedim. Aynı C vitamini gibi, cildi gençleştirirken içeriden ve dışarıdan iyileştiren bir başka madde de A vitamininden elde edilen Retinol. Doğru ambalajda sunulmadığında, hava ya da ısı gibi dış etkenlere maruz kaldığında tüm etkisini kaybeden Retinol’ü, güvenebileceğiniz dermokozmetik markalarında bulmaya çalışın. Skinceuticals ve ROC, güzel iki örnek. Yetişkin sivilceleriyle mi uğraşıyorsunuz? İşte aradığınız çözüm! Retinol, hem sivilcelerinizle hem de yaşlanma etkileriyle sizin için savaşacak. Siyah noktalardan kurtulmanızı sağlayacak, gözeneklerin tıkanmasını engelleyecek, cildinize nefes aldıracak. Güneş lekeleri için de biçilmiş kaftan olduğunu söylemiş miydim?

DİĞER YENİ YAZILAR