Asena, İbrahim Bey'i dava ediyor

Şimdi İbrahim Bey'e seslenmek istiyorum. "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" derler, derler ama hukuk ve adalet karşısında bu atasözümüzün sökmediğini size hatırlatmak gereğini duyuruyorum

Haberin Devamı

"Tatlıses ile bir süredir yaşadığımız anlaşmazlık neticesinde birkaç ay öncesinde iş ve beşeri ilişkilerimizi sona erdirme kararı verdim. Tekrar başlama ihtimalinin olmadığı kanaatine varınca da bana telefon yoluyla taciz ve tehditlerde bulundu. Bu tacizler, benimle iş yapmak isteyen kişilere de yöneldi. Bir televizyon programında da, 'Asena'nın küskünlüğü kabak tadı verdi. Artık gerekeni yapacağız' dedi. Çalışma özgürlüğü Tatlıses tarafından kısıtlanmış bir bayan olarak fiilen çok zor durumdayım, korkmaktayım. Tatlıses'ten şikâyetçiyim. Hakkında kamu davası açılmasını arz ederim."

Şimdi İbrahim Bey'e seslenmek istiyorum. "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" derler, derler ama hukuk ve adalet karşısında bu atasözümüzün sökmediğini size hatırlatmak gereğini duyuruyorum. Tamam, Asena bu ilişkiye son vermek istemiş. Aslında vurulduğu saniyede bu ilişkiye son vermesi için yeterli sebebi vardı ama ancak şimdi, "Yeter artık" dediği belli. Bugüne kadar medyaya hiçbir açıklama yapmadığı için Asena'nın gerçek düşüncelerini bilmiyorduk. Bir ara üniversiteye girip tahsilini tamamlayacağını öğrendik. Bu yaz açtığınız Aso Bar'da çalışmadığının farkındayız. Topu, tüfeği bu kadar!

Ancak sizin uluorta, her televizyon, magazin programında, gazete sayfalarında büyük üzüntü ve özlem içinde kıvrandığınızı tüm kamuoyu gördü ve duydu. Şimdi şu kalabalık ve koca dünyada Asena'nın gerçek duygularını sizin kadar anlayabilecek, takdir edebilecek bir kişi daha olduğuna inanmıyorum. Niçin? Çünkü onun bugün size yaptığını, aynı duygular içerisinde, siz yaşamınız boyunca, sayması zor adette bayana yaptığınızı düşünüyorum da ondan. Yani Asena'nın haleti nahiyesi içine, yüzlerce kere girip çıkmış bir bey değil misiniz siz? Bir kişiye âşık olunur. Tamam. Ama o aşk biter mi, bitmez mi?

Korkutma hareketi
Şöyle bir hafızanızı yoklayınız. İlk günlerinde alev alev olup da sonra başka çiçeklere yöneldiğinizi hiç hatırlamıyor musunuz? O iki duygu durumunuzu bir hatırlasanız. Asena'ya böyle azap çektireceğinizi sanmıyorum. Sizin başka çiçekler için terk ettiğiniz o bayanlar, size o tarihlerde, sizin şimdi Asena'ya yaşattıklarını yaşatsalardı aynı Asena gibi üzülüp, korkup, kahrolmaz mıydınız? Söylerken sözlerini unuttuğunuz son şarkınızın bazı bölümlerini duyduğumda tüylerim diken diken olmuştu. Bu resmen tehdit ve korkutma hareketi diye algılamıştım. Haklıymışım. Asena son derece tedirgin, çalışma imkânları yok ediliyor ve mecburen adalete sığınmak zorunda kalıyor.

Çetin ceviz çıktı Asena. Hem güzel, hem genç, hem yetenekli ama bu olguları çalışarak yaşama geçirmekte, sizin tehditleriniz yüzünden değerlendiremiyor. Asena'nın bir yeteneği daha var ki, bu tarafı yukarıdaki üç yönünden daha önemli. Nedir o? Asena duygularına esir olmuyor! Bir kalem çiziyor, bir sayfa çeviriyor ve bağrına taş basıp yaşamda tırmanmaya, çalışmaya, kendi gücüyle ayakta durmaya hazır vaziyete gelebiliyor.

Şimdi hiçbiriniz önüme geçip, "Ama o beşeri ilişkiler ne oldu?" gibi saçma sapan sorular sormayın. Dün dündür, bugün de bugündür!! (Bu görüş de bence en çok bu duruma uymuştur!)

AB üyesi olmaya savaştığımız şu garip dünyada İbrahim Bey'in yaptıkları tacize girer. Cezası hiç de hafif değildir. Bence kurtuluş, Asena'nın takip erliği yolu İbrahim Bey'in takip etmesindedir. Nedir o? Bir çizik, yeni bir sayfa ve yeni doğan güne, güzellere, çiçeklere, yeni bir açılış ve en önemlisi, "Elvada Asena! Yolun açık olsun bebeğim. Kalbini ferah tut. Benim artık seninle işim olmaz. İş yaşamında başarılar dilerim. Yeni beşeri ilişkilerin de hayırlı olsun derim" demektir.

Yapamaz ise "Casablanca" filminde Humphrey Bogart'ı on kere daha izlesin derim. Belki de Türkiye'deki birçok erkek, bu filmi defalarca izlemeli. Hatta eğitim sistemimize lise çağlarında bu film dahil edilmeli. Böylelikle hukuk açısından her yiğidin yoğurt yiyişi aynı olur da taciz olaylarından hanımlarımız kurtulur.

DİĞER YENİ YAZILAR