George Michael'ın geri dönüşü

Pop sanatçısı George Michael ile yapılan bir söyleşiyi dinliyorum. Yeni bir albüm çıkartmış. Albümdeki "Patience" (Sabır) adlı eserini, John Lennon'un piyanosunda bestelemiş

Haberin Devamı

Pop sanatçısı George Michael ile yapılan bir söyleşiyi dinliyorum. Yeni bir albüm çıkartmış. Albümdeki "Patience" (Sabır) adlı eserini, John Lennon'un piyanosunda bestelemiş.

"Lennon'un piyanosuna 1,5 milyon pound ödedim. Imagine'ı onda bestelemiş. Bence tüm zamanların bestesi ve sözleridir bu şarkı. Piyanonun üstünde öyle çok sigara yanığı izi var ki..." diyen Michael, geçmişte Beverly Hills'de yaşadığı erkek tuvaletindeki olayla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Kâbus gibi günler geçirdim. Medya çok üzerime geldi. Kenara çekildim, içime kapandım. Üstelik annemi de kaybettim. Hiç beste yapamadım. Üzüntüden mahvoldum ama şimdi iyiyim. Aşık oldum. Aşk birçok yarayı sarıyor ve beste yapmama da yardımcı oluyor."

Michael'ı konuşurken, bu kadar yakından ilk olarak izledim. Hafif sakallı, kaşları karmaşık, saçları şöyle böyle. Sıradan bir insan. Gelgelelim, yeni albümünden bir parça okumaya başladı o alelade adam, bir güzelleşmeye başladı, hayret edersiniz. Gözleri kapandı, bembeyaz dişleri gözüktü, müthiş bir transformasyon!

Ve de bu nasıl güzel bir beste böyle? Birkaç gündür bu soruyu her tanıdığıma soruyorum. Dün
Uğur Dündar'a, sonra Cem Özer'e, sonra da Oya Başar'a sordum. Hepsi birden söz birliği etmişçesine, "Biz, tek sesli kompozisyonlara alışığız. Onların ise koro geleneğinden gelen çok seslilik..." Bakınız, ben bu görüşe katılmıyorum.

Anlatayım. Türk mimarisine sadık kalınarak yapılan bir örnek, Etiler'deki Sarı Konaklar'dır. Birçok Türk mimarı bu binaları takdir etmektedir.

CD'nize yükleyin!
Sanat, özgün yaratıcılığın yanında senden önce ve seninle yan yana yapılanları temel alıp, üzerine inşa etmek değil midir? Bugün akademide heykel çalışanlar Rodin'i bilmezler mi? Resim eğitimi alanlar Renoir'ı en ince ayrıntısına kadar öğrenmezler mi? "Türk halkı bu müziği sevmez" diyenlere de katılmıyorum. Türk dinleyicisi, aynı dünya dinleyicisi gibi her güzel esere hakkını verir. Mariah Carrey veya Celine Dion'u beğenmeyen var mı? Güzel eser" dediğimde gerçekten üzerinde çok uğraşılmış, çok emek verilmiş bir çalışmadan bahsediyorum.

George Michael bakınız neler söyledi: "Şu kapitalizm denen düzenin bir tavan'ı yok mudur? Ben yıllardır harcayamayacağım kadar para kazandım. Şimdi bu albüm satışından daha fazla kazanmak istemiyorum. Tüm albümü internet sitesinde bulabilirsiniz. Derhal CD'nize yükleyiniz. Benim daha fazla para kazanmaya ihtiyacım yok. Sizler de bedava, keyifle dinleyin. İnşallah beğenirsiniz!"

Buyrunuz! "Nirvana" mı nedir? "Affet Beni" midir? Üzümünü ye bağını sorma. Tek bir parçasını dinledim ve bayıldım. Hani, A-B-A gibi besteler vardır ya! Genelde şarkıcı durur ve orkestra hünerini gösterir (Bilmediğim sularda yüzdüğüm için yanlış ifadelerimi affedin).

Tam o noktada solist tavana bakar ve sağa doğru hafif hafif yürür ya! Solist açısından bana o anlar, çok "güç anlar" gibi gelir. Michael'ın bu parçasında, solist ve vokalleri hiç susmuyor. Tatlı tatlı, akıp akıp ilerliyorlar. Aman ne güzel. Aman ne keyifli!

Herkes internetten yüklesin George Michael'ın son albümünü ve sonra da bana teşekkür etsin!

Okuyucu mektubu
"Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum"
■ Aras Kargo'nun Marmaris şubesine gidip Çorlu'daki küçük yeğenime, okul gösterisinde giymesi için bir kostüm gönderdim. "İki gün içinde ulaşır" dediler. Gösteri 14 Mayıs'taydı. Bırakın o tarihte yerine ulaşmasını, paket yok oldu. Peşin ödeme yaptığım kargo, yerine ulaşmadı ve yeğenim kostümsüz kaldı. Reklam kampanyaları yapmak çok kolay ama hizmet anlayışı yok. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum ama ne yapacağımı da bilemiyorum. (Güzin Lüleci)

* Aras Kargo çok muntazam çalışan bir şirkettir. Buradaki karışıklık nereden kaynaklandı anlayamadım. Bence en kısa zamanda sizin mağduriyetinizi karşılayacaklardır.

DİĞER YENİ YAZILAR