Müziğin efendisi, sultanı Şehrazat

Ben Şehrazat'tan önce annesi Sevinç Tevs ustayı tanımıştım. Her pazar akşamı rahmetli Berrin Kefeli'nin Bebek'teki evinde Şirin Devrim, Mücap Ofluoğlu

Haberin Devamı

Ben Şehrazat'tan önce annesi Sevinç Tevs ustayı tanımıştım. Her pazar akşamı rahmetli Berrin Kefeli'nin Bebek'teki evinde Şirin Devrim, Mücap Ofluoğlu. Sevinç Tevs gibi dev sanatçıların ve sanata düşkünlerin toplandığı bir ortam yaşanırdı. Kızları Solmaz, Fisko ve ben onların her söylediklerini anlamaya çalışır, kendimizi ya Shakespeare'in bir tiradının içinde ya Nazım'ın "Kurtuluş Savaşı Destanı"nın en duygulu köşesinde veya Sevinç Hanım'ın duygusal bir sesle yorumladığı "Misty"sinde bulurduk.

Dün akşam İş Sanat Merkezi'nde Şehrazat yani Şero'nun 30'uncu sanat yılı kutlandı, İş Bankası'nın katkılarıyla. Bence Türkiye'de henüz yaşanmamış görkem ve güzellikte bir organizasyon gerçekleştirildi (Bravo Yaşar Gaga ve eline sağlık BKM'den dostum Neco). İş Bankası'ndan Cana Hanım'ın dahiyane fikriyle oluşan bu geceye başta Ayşe Ersayın, Ozan Doğulu yönetiminde Sezen Aksu'nun özel orkestrası, Şehrazat'ın birlikte çalıştığı piyano virtüozu, misafir sanatçı Emre Irmak ve burada sıralayamayacağım dev bir ekip katkıda bulundu. Salonu tıklım tıklım dolduran şanslı dinleyicilere Şehrazat'ın yaşam özetini barkovizyonda Yılmaz Erdoğan yorumladı.

Bu şölende toplanan maddi gelir de Türk Silahlı Kuvvetleri nin gazi ve şehit ailelerinin tedavi masrafların da kullanılmak üzere Genelkurmay Başkanlığına bağlı Elele Vakfı'na bağışlandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'dan Şehrazat'a takdir plaketini, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt verdiler. Gerek Orgeneral Büyükanıt'ın gerekse Elele Vakfı Başkanı Bahtiyar Paşa'nın duygusal konuşmaları, tüm seyircileri çok etkiledi.

Etkileyici bir şarkı
Emel Müftüoğlu ile başlayıp Gülben Ergen, Nilüfer, Zerrin Özer, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu, Kibariye gibi daha nice yetenekli yorumcu, Şehrazat'ın şarkı sözleriyle bazen de beste ve sözleriyle mikrofona uzanırken hem seyircileri, hem de Şehrazat'ı bazen neşelendirip bazen de gözyaşlarına boğdular. Neslihan Yargıcı, hatıraları o kadar güzel anlattık ki herkes kahkahadan kırıldı.

Şehrazat gerçekten çok özel bir insan. Şarkı sözlerine yansımış muazzam bir derinliği, bilgeliği, yürek fırtınalarını çok değişik tonlarda sözlere yansıtma yeteneği ve her konuda fikri ve zikri olan, sıcak yüreği, sağlam mantığıyla tüm sanatçı arkadaşları etkilemeyi başarabilen, onları anlayan, kucaklayan, zaman zaman kızıp azarlayan, kahkahalarla güldüren, kendisine de gülmeyi becerebilen nev-i şahsına münhasır bir kişiliğe sahip. Canan Yaka'nın eseri olan iki güzel kostümü giyen Şero da konser sonunda, yaşamın aksini özetleyen çok etkileyici bir şarkı söyledi.

Tüm sanatçılar Şehrazat'ın sözleriyle yorumladıkları eserleri seslendirirken bu Atatürk torunlarının sanki büyük Önder'e, "Bak biz istediğin yolda nasıl ilerliyoruz" dediklerini duyar gibi oldum. Hepsi çok güzel, çok şık ve çok etkileyiciydiler. Aralarında bir nebze kıskançlık, çekememezlik, ukalâlık yoktu. Tüm dev sanatçılar el ele vermiş Şehrazat'ı, İş Bankası'nı ve Elele Vakfı'nı candan ve samimi bir biçimde selamlamışlardı.

Bir daha bir araya gelebileceğinden şüphe ettiğim bu muhteşem kadronun gösterisini ekranlarda görmeyi arzu ediyorum. İnşallah böyle bir plan ve program vardır diye dua ediyor, katkıda bulunan tüm sanatçı arkadaşlarıma ve organizasyonu üstlenen kadroya tekrar teşekkür ediyorum. Ama asıl takdirim ve tebliğim tabii ki bu gecenin gelirini Elele Vakfı'na bağışlamak şartıyla İş Bankası'na "EVET" diyen Şehrazat'adır!

Nice yıllara Şerocuğum!

Dikkat... Dikkat...
Necati Göksel'in romanını okumanızı tavsiye ederim
Yıllar önce TRT'de benim yönetmenliğimi yapmış olan Sayın Necati Göksel'in, İnkılâp Yayınları'ndan çıkmış "Hayat Askıda" adlı kitabı elime geçti. Harikulade kurgulanmış, akıcı bir polisiye roman. Elinize alıp, bitirmeden bırakamayacağınız türden bir eser. Ben, Necati Bey'in böyle yetenekleri olduğunu bilmiyordum doğrusu. Kendisini kutluyor ve başka eserlerini de beklediğimi buradan duyuruyorum. Televizyonun ekranını ve radyonun düğmesini kapatıp, düşüncelerini dinlendirmek isteyenlere "Hayat Askıda" adlı bu romanı okumalarını tavsiye ediyorum. A. Ö.

DİĞER YENİ YAZILAR