'Edward! Liverpool'a dönmüyorum'

Duydunuz belki; İngiliz bir koca, eşini Yunanistan'a turistik bir gezi için gönderirken bekâret kemeri takmasını şart koşmuş!

Haberin Devamı

Duydunuz belki; İngiliz bir koca, eşini Yunanistan'a turistik bir gezi için gönderirken bekâret kemeri takmasını şart koşmuş! Havalimanındaki dedektörden geçerken tabii ki hanımın bekâret kemeri, tüm aletleri öttürmeye başlamış. Bunu; Reuters, Associated Press, CNN, BBC, hepsi ana haberlerinde vermişlerdir inşallah! Neden? Çünkü konu çok derin ve endişe verici. Anlatayım efendim!

Konuyu hangi açıdan ele alırsanız alınız; sosyolojik, psikolojik hatta ve hatta sosyo-psikolojik boyutundan bile ele alsanız durum dönüp dolaşıp, kuzey kutbuna yakın yaşayan erkeklerle Akdeniz kıyısında yaşayan erkeklerin farkı noktasında, Gordion Düğümü misali bağlanıp kalacaktır. İnanınız bana!

"Ne fark var arada?" diye soracak olanlar vardır aranızda. Derhal anlatayım. İngiliz erkekleri soğukkanlıdırlar. Bu, şu demektir: İngiliz erkekleri kolay kolay tahrik olmazlar. Hatta tarihe geçmiş bir deyimi örnek olarak vereyim. Kim söylemiş bilinmiyor ama Jul Sezar'ın ordularının adayı fethettikleri dönemde söylendiği rivayet edilir: "Akdenizli erkeğinin tahrik olma derecesi, İngiliz erkeğininkinden yüz kat daha yüksektir."

Aranızda bu sözü duymuş olanlarınız vardır. Olmayanlar da şu anda öğrendiler zaten. Evet, İngiliz erkeği tahrik olmadığı için onları tahrik etmeye çalışan hanımları, büyük ve yorucu bir uğraş verirler. Hatta bu sebepten dolayı oryantal kostüm alanlar, Asena'dan dans öğrenmeye çalışanlar hiç ama hiç az değildir.

Sanırlar ki bir iki dans gösterisiyle istediklerini elde edeceklerdir. Yunan propagandası, İngiliz TV'lerinde çok yoğundur. Neler gösterilir? Beyaz duvarlı, mavi kubbeli binaların yanındaki bir tavernada sirtaki yapan hanımlar ve erkekler gösterilir. İngiliz ailesinin durumu şöyledir:

Hanım derhal kalkıp sirtakiye katılmak ister ama soğukkanlı eşi buna karşı gelir ve mani olur. Hem kendi dans etmez hem de eşinin kalkmasına mani olur.

Eşine bekaret kemeri taktıktan sonra Yunanistan'a seyahat etmesine izin veren erkek, bir iki zıplamalı sirtakinin hiç de masum olmadığını, nelere yol açabileceğini öngörebilmiş nadir İngilizler'den birisidir diye düşünüyorum. Çünkü yüzde 99,9'u böyle düşünmez ve "Amaaan ne olacak, benim işim var gidemiyorum bari eşim gidip Yunan adalarında tatil yapsın" der.

Bu yüzden ada ve Pire balıkçıları gündüzleri sandalıyla turist gezdirme ek işini yaparken, yalnız gelmiş İngiliz hanımlarını da gezdirirler ve bomboş koylarda olanlar olur. İnanmazsınız ama turist sezonu sonunda Liverpool'daki eşine telefon edip, "Edward, ben İngiltere'ye dönmüyorum. Yorgo (veya Bodrumlu İsmail!!!) ile yaşamaya başlıyorum. Patates dolabın sağ alt gözünde..." diyen İngiliz bayan çoktur. Bizim de gelinimiz Sara vardı hatırlayın! Neyse, konumuza dönersek, bekâret kemerini eşine taktıran İngiliz'i şimdi anladınız mı?

Dikkat...
"Yan branşları tekrar versinler"
Hazır Giyim Öğretmenliği mezunuyum. İki yıldır KPSS'ye (Kamu Personel Seçme Sınavı) hazırlanıyorum. 2003'te sadece 5 kişi işe alındı. Bir kişi alan bölümler de var. Yan branşımız, iş ve teknik öğretmenliğiydi ama bu yıl onu da kaldırdılar. Lütfen bu yan branşları tekrar versinler. Hazır Giyim'de, 24 ilde öğretmen açığı var. Lütfen alay eder gibi 5 kişi, 1 kişi alınmasın. Sesimizi sizin aracılığınızla duyurmak istiyor ve yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. (Adı bende saklı bir okuyucum)

Dikkat...
Bu öğrencilere kitap gönderelim
Giresun'un Bulancık ilçesinde Erdoğan İlköğretim Okulu'nda öğretmenim. Öğrencilerin ders kitabı dışında hiç bir kaynağı yok. Lütfen öğrencilere kitap gönderiniz. (0454-334 90 19)

DİĞER YENİ YAZILAR