Anneliği layıkıyla yaşamaya çalışıyorum

Fotoğraflar: BARIŞ ACARLI

Deniz Akkaya kızının doğumuyla hem bir anne hem de bir patron oldu. Kurduğu çocuk markası ilk günden beri büyük ilgi görüyor. “Kızımla yeşili seviyoruz. Kimselerin uğramadığı adreslerde çimen kokusu peşindeyiz” diyor.

Çocuk modası deyince akla gelen ilk isimsin. Chic Frog markan için ürünleri sen mi seçiyorsun?

Her şeyine ben karar veriyorum diyebilirim. Çalıştığım ekip arkadaşlarım ve danışmanlık hizmeti aldığım zeki ve genç insanların her önerisini ciddiye alıyorum. Birlikte özellikle sanal ortamda bu kış yeniliklerle geliyoruz. Bir süredir de size komşu olmak üzere Bebek mahallesinde butik bir adres aramaktayız.

Annelik ve işkadınlığı aynı anda nasıl ilerliyor?

Çetrefilli ve son derece organize yaşam zorunluluğu, mükemmel olmaya çalışmanın peşinde koşarken hafif hafif esen eksiklik duygusu, seni olduğu gibi seven bir çift elin yumuşaklığı, yetersizlik duygusu ile gururlanma arasında gel-gitler, geç yatıp erken kalkmalar, süper kadınla uzun eşekte hep altta kalan arasında gidip gelmeler…

Sen ve kızın Ayşe neler yaparsınız beraber?

Yeşil severiz biz, kimselerin uğramadığı adreslerde çimen ve ağaç kokusu severiz. Ayşe de ben de dostluğa çok önem veriyoruz, kalabalık arkadas grupları organize etmede öncüyüz ikimizde. Kalabalıklarda faal, sessizlikte son derece sakin ve huzurluyuz. Teknolojiye mesafeli bir yaşam sürmeye gayret ediyoruz. Oyun kurmaya ve iletişime önem veriyoruz. Evcil hayvanlarımızla birebir vakit geçiriyoruz.



Forum Fashion Week kapsamında çocuk modası ve annelik ile ilgili konuştuk. Anneliğinin pratik yanları nedir?

Anneliği layığı ile yaşamaya gayret eden her anne, pratik bir insana dönüşmek zorundadır, ister çalışsın ister ev hanımı olsun. Pratik çözüm ve formül insanıdır bir anne. Zamanlamada ustalaşır, organize olmada hızlanır. Hele hele hayata aşkla, zevkle severek tutunuyorsa keyifle yapar bunu bir anne.

EVLİLİK YOK

Uzun veya kısa vadede ne planlarım ne de hayallerim dahilinde bu evlilik konusu...

Sadeliğin asaletini keşfedin

Türk kadınını nasıl buluyorsun; nasıl giyiniyor?

Türk kadını derken farklı kültürlerin bir paleti gibiyiz biz aslında. Renklerin ve farklılıkların bizi eşsiz yaptığı bu toprakların değerini bilmeliyiz. Bize has özelliklerimizin güzelliğini yaşamak yerine zaman zaman bize oturmayan hikayeler kurmaya çalışıyor zaman zaman Türk kadını… O güzel kalın telli kestane tonlarındaki saçlara yapılan zulüm gibi. Dokusuna uymayan sarışınlığa özenmek yerine at yelesi gibi saçlara sahip olmak ne güzeldir aslında. Adeta bir kısrak gibi gözükmek varken yalancı bir İsveçli görüntüsünün ne lüzumu var… Zaman zaman renk, marka cümbüşünün içinde kaybolan güzel gözler, ifade ve jestler de görüyorum zaman zaman. Sadeliğin asaletini keşfetmiş kadınlar, gerçek güzelliğini keşfetmiş Türk kadını benim için.

Haberin Devamı



30 Ekim'de sahnedeyim

Şu sıralar neler yapıyorsun?

Senin de bizimle üzerine roportaj yaptığın Aşkım Kapışmak’la yarattığımız İlişkiler Komedisi 30 Ekim’de nihayet BKM Mutfak’ta başlıyor. Provalarımız var, az da vakit kaldı. Aşkım zaten bu hafta tek başına sahne almaya başladı. Bizimki ilişkiler üzerine daha yoğun daha butik bir iş olduğu için daha fazla üzerine eğiliyor ve hassasca çalışıyoruz... Aynı zamanda bebek markamın sanal ortam düzenlemlerini hızlandırdık. Chic Frog sanal ortamda daha yaygın ve ulasılabilir olsun istiyorum. Bebek ürünleri zaten denenerek alınan ürünler değil. O nedenle kapıya kadar ulaşan bu ürünlerin bebekleri ile haşır neşir olunan o özel dönemlerde, büyük kolaylık olduğunu düşünüyorum. Ticaret hayatımı daha da aktif hale getirmek için ekip olarak çalışıyoruz.

Fashion Week'te görmek istediğin defileler var mı?

Zeynep Tosun ve Özgür Masur’u başarılı buluyorum. Cengiz Abazoğlu bu sene defile yapmayı düşünüyorsa oradayım, aksi takdirde katılılım şüpheli…

DİĞER YENİ YAZILAR