'Türkiye'de yaşamış olmaktan mutluyum'


Son yıllarda blogger işi artık üzerine titrenecek bir meslek haline geldi. Herkes adeta kendi dergisini çıkartıyor. Tek kişilik bir kadro! Martha Graeff bir Dünya vatandaşı; geziyor, uçuyor, keşfediyor, paylaşıyor! Türkiye’de uzun yıllar yaşadıktan sonra kalbinde koca bir İstanbul taşıyor!

Sana göre blogger kimdir ve ne yapar?

Bir blogger bana göre tutkusunu diğer insanlarla paylaşmak isteyendir, hikayesini anlatmak deneyimlerin ve mesajini insanlarla paylaşmak ister.



Around in style nedir?

Around in style tüm aşkımla yarattığım içinde onlarca ilham verici görselin bulunduğu websayfamdır. Modadan seyahate kadar hayattaki tüm tutkularımı paylaştığım yerdir.

Bu blogunu ne kadar zamanda bir güncelliyorsun? Ana kategoriler neler ve neden?

Hemen hemen her gün güncelliyorum. Bazen çok yoğun haftalar geçirdiğim zaman bir kaç gün atlayabiliyorum ama çok uzun değil. Ana kategorim moda! Okuyucularımın gerçekte aldığım ürünlerle ilgilendiklerini hissediyorum. Onları nasıl kombinlediğimi takip ettiklerini düşünüyorum. Bambaşka bir yorumla kendi yaşamlarında kullandıklarını görüyorum.

Siteden ürün de satıyor musun?

En sevdiğim ürünlerden bir “wishlist” yaptım! Sanki benim hayal gardırobum gibi ve bunları online butik bölümümden satın alabiliyor insanlar.

Bunca yer dolaştıktan sonra en çok hangi şehri seviyorsun ve neden?

Kalbimde iki şehir büyük yer kaplar. Biri İstanbul diğeri ise New York! İstanbul için hissettiklerimi kelimelere dökmem imkansız. 2006 yılında ilk geldiğimden beri bu şehirden her zaman ev hissini aldım. Diğer şehir New York burada da her zaman kendimi canlı enerjik ve hareketli hissediyorum. Boş kalmana izin vermiyor bu şehirler.

Peki İstanbul için konuşursak, en çok ne seversin ve nereyi özlersin?

Tabii ki İstanbul’u çok özlüyorum ama her zaman benim için bir tatil destinasyonudur. En çok sevdiğim şey kültür, insanlar ve tabii ki Boğaziçi.



Bir numaralı yerim Kapalıçarşı

Gardobunun vazgeçilmezleri neler?

Skinny siyah pantolonlarım, deri ceketim ve tabii ki yaz kış kullandığım botlarım.

Peki ya aşk?

Aşk her zaman içimde. Hayatı ve insanları koşulsuzca seviyorum.

Martha’nın stili nedir?

Benim stilim rock.n roll’dan boho’ya kadar değişkenlik gösterir. O anlık durumuyla ilgilidir. Ama diğer taraftan son derece basit bir insanım. Statement parçaları ve renkli kombinasyonları severim.

Favori gizli yerlerin nereler?

Bir numaralı yerim Kapalıçarşı. Orada inanılmaz aksesuarlar ve antikalar buluyorum daha sonra Soho’daki vintage butikler ve Brooklyn’deki lokal dükkanlar.

Haberin Devamı



Türkiye’de 5 yıldan fazla kaldın. Bu işini ve kişiligini nasıl etkiledi?

İnsanlara Türkçe konuşabildiğimi söylemek inanılmaz. Her seferinde şok oluyorlar. Türkiye’de satın alma işi yaptım bu da şu an da moda markalarıyla yaptığım işe çok yardımcı oluyor. Diğer taraftan Türkiye’de yaşamak karakterime de çok fazla etki yaptı. Daha geniş bir perspektifden farklı kültürleri anlamaya başladım.

Türkiye’de bir çok takipçin var. Buradan onlarla bir şey paylaşmak ister misin?

Tükiye’de bu kadar çok takipçiye sahip olmam gerçekten inanılmaz. Her zaman nazikler ve paylaşımlarıma yaptıkları yorumlarla zenginlestiriyorlar. Onlar benim Türkiye’yi ne kadar çok sevdiğimi biliyorlar.

DİĞER YENİ YAZILAR