Çocuklu tatilde bavula ne koyalım?

Haberin Devamı

Kocaman 10 aylık okul sezonunda çocukların bir motivasyonu vardı, bol kaykaylı bol havuzlu özgür bir tatil! Eğlence anlayışları hemen hemen tüm çocukların bu olsa gerek. Herkes birbirine “tatile nereye, orası burası nasılmış?” diye sorarken bana yöneltilen soru genellikle “5 çocukla nereye?” oluyor ama bu haksızlık! Derken tabii ki biz de deneyimlerle ve yaşadıkça pratik, rahat, özgür tatilde bulmuş oluyoruz kendimize. Hilton Dalaman Sarıgerme harika bir destinasyon... Hazırlıklar başladı tabii. Tatilde olmakla tatil için hazırlanmak ayrı iki plan. Semalarla açıklasam yeridir 5 çocuk için hazırladığım bavulu. İşin kolayı al her şeyi git olmuyor elbette. Ne kadar az bavul o kadar özgürlük. Ve de çoktan seçilmis bir soru cevabı gibi tatilde de ben ne giysem demeden çarçabuk giyinebilmeliler. Benim pratik ve çalışkan anne arkadaşlarıma da sordum “onların olmazsa olmazları neler” diye...

Böcek sokmalarına karşı ilaç

1- Çocuklara kişisel eşyalarını almaları için izin verin.

2- Her birine minik bir sırt çantası hazırlayın. Böylece havaalanı sorumlulukları gelişir. Kendi özel eşyalarıyla rahat eder.

3- Eğer uzun kalıyorsanız çocuk doktorunuza danışın. Her ihtimale karşı bazı ateş düşürücü ya da vitaminler alın.

4- Böcek sokmalarına karşı sevgili Yonca Ebuziyya beni harika bir destek ürünle tanıştırdı. Arı ve böcek sokmalarına karşı anında vakumla zehri pompa ile çekiyor. Bir ilaç değil, doğal bir müdahale. Mutlaka yanınıza alın.

5- Çocuğunuzun görmediği ilgisini çekebilecek bir oyuncak ya da etkinlik kitapçığı ve renkli kalemler alın.

6- Yedek kolluk. Çünkü mutlaka kaybolacaktır. Yüksek koruma güneş kremleri. Gerisi tatlı zevkinize kalmış.

Pınar Altuğ Atacan / Mutlaka terliğini alırız

Bavulumuzda gittiğimiz tatilin özelliğine göre, kıyafetler dışında kızım Su için gerekebilecek her türlü ilaç, ateş düşürücü, alerji ilacı, böcek sokmasına karşı merhem olur. Yolda güzel vakit geçirebileceği etkinlik kitapları, boyalar, oyun hamurları, aktivite setleri ve tabii ki bebeklerimiz. Kış tatiliyse bile mutlaka odada giymesi için bir terlik. Şampuan, saç kremi ve duş jeli.

Gülben Ergen / Ateş düşürücü olmadan olmaz

Mayo, yedek mayo, kitap, defter, 55 faktor koruyucu krem, atlet, deniz gözlüğü, terlik. Uçak için her zaman ayrı bir çantamız olur yanımızda. Milletin çantasında ruj olur, bende peditus... Doktorumuz Nesim harikadır. Bilumum her ihtimale karşı ateş düşürücüler,derece, bol vitamin. Tatile gitmeden 1 hafta önce de vitamin ve sağlık takviyesi, ki bomba gibi olsunlar tatilde.

Çağla Şikel / Yedek mayo koyun

Çocuklu tatile bavul hazırlamak zor iş değil aslında. Çocukların kıyafetleri ufak tefek olduğu için fazla yer kaplamıyor bol yedekli alınabiliyor. Denizden çıktıkları an girmek istedikleri için fazla sayıda mayo alınmasını öneririm. Terleme ve ıslanmaya karşı tişört te aynı şekilde. Akşam üstü serinliği için bir iki eşofman üstü... Bavulda ateş ölçer, tırnak makası, güneş kremi, ateş düşürücü ilaç, sinek ilacı mutlaka olmalı.

Elif Gönlüm / Her yere oyuncak taşıyoruz

Çocuklu seyahatlerimde valize ilk koyduğum ve unutulmaması gereken şey Keremcan’ın battaniyesi olur. Yanından ayırmadığı kokusundan ayrı yatamadığı bir bebeklik battaniyesi var. O listenin ilk sırası. İlaç çeşitliliği olan bir bavulum oluyor. Giyim konusunda çocuklara çok rahat günlük giyimlik parçalar koyarım. Kerem Alp küçük oldugu için oyuncak da taşıyoruz her yere.

Pınar Tezcan / Bolca ıslak mendili unutmayın

Ben her zaman önce ilaç çantasını hazırlıyorum (alerji ilacı, ateş düşürücü, derece ölçme aleti, böcek, yanık kremleri) , güneş kremleri, şampuanları ve vücut kremleri. Benim kızlar atopik cilde sahip olduğu için biraz fazla özenmek zorunda kalıyorum. Sonrasında mayoları, elbiseleri, şort ve tişörtleri. Nasıl rahat edeceklerse... Gözlük ve şapka takmıyorlar. Bir de uçak için küçük çanta, oyuncaklar, ıslak mendil.

Demet Akalın / Seyyar beşik

Huggıes markalı alt bezi, bepanthen krem ve bilumum pişik kremleri. Ağız bezi, yedek 65 tane kadar... Üst baş... Gittiğim yerde bulamam diye her yazlığa bir tane seyyar beşik. Biberon, kutu kutu mama, oyuncaklar ve termos.

DİĞER YENİ YAZILAR