Korkularınızı bir saatlik terapide yenebilirsiniz

Fotoğraflar: Elif MANDAN

"Dünyanın en iyi Spiritüel terapisti" ödüllü İngiliz Paul Emery; süper model Kate Moss, Sigmund Freud 'un torunu Sir Clement Freud ve Monako Prensi Ernst gibi binlerce kişinin hayatını değiştirdi. Kin, öfke, korkular, stres, fobiler, aşk acısı, suçluluk hissi, uçak korkusu, sigara bağımlılığından korkmayın. Paul, problemleri "bir saatlik terapi" ile arkanızda bırakabilmeyi vaad ediyor!

QEPR nedir, nasıl doğdu?

QEPR, 35 yıldan fazla bir çalışmanın, araştırmanın, eğitimin, uygulamanın ve problemlerinin üstesinden gelmek isteyen binlerce insana yardım etme deneyiminin sonucunda ortaya çıktı. 14 yaşındayken, birçok korku, endişe, kaygı ama özellikle de topluluk önünde konuşma korkusunun yaşanmasına neden olan sosyal fobi tanısı konuldu bana. Sosyal hayattaki ilişkilerimden iş yaşamımdaki başarı ve özgüvene kadar hayatımın birçok alanını olumsuz bir şekilde etkileyen bu durumdan kurtulmayı gerçekten çok istedim. Tüm hayatımı bir çözüm yolu arayarak geçirdim. Fakat, kişisel gelişim kitaplarından, genel psikoloji danışmanı, hipnoz ve NLP’ye kadar denediğim hiçbir şeyin faydası olmadığı için bu ‘çare’ imkansız görünüyordu. Birçok farklı terapi yönteminin denendiği ve uygulandığı birkaç yılın sonrasında nihayet neyin yardımcı olup neyin olmadığını keşfettim. Hangisi iyiydi, hangisi değildi. Mevcut terapilerin en iyisinin de iyisini araştırdım, ve sonunda sosyal fobimi tedavi edebilecek yöntemi buldum. Her zaman bu geniş bilgi birikimimi aktarmayı, diğer insanları problemlerinden kurtarmayı istedim ve bu duygular öğrendiğim muhteşem şeyleri keşfetmemi sağladı. Tüm bu eğitimler ve deneyimlerden edindiğim en iyi teknikleri bir araya getirip öğrendiğim her şeyi tek bir özel ve eşsiz terapi altında birleştirerek QEPR olarak adlandırdım.


İnsanların ortak kaygısı ne oluyor?

İnsanlar birçok şey için endişe duyuyorlar. Aileleri, maddi durumları, ilişkilerindeki problemler, sağlıkları, kariyerleri ve iş yaşamları, başarısızlık korkusu, başarı korkusu insanların en büyük endişeleri...

Korkulardan kalıcı olarak özgürleşmek mümkün mü?

Evet, nasıl olduğunu bildiğinizde bu mümkün ve ben nasıl olduğunu biliyorum. Korku duygusunun beynin Amygdala(Amigdala) olarak adlandırılan kısmında konumlanmış olduğunu görürsünüz. En bilimsel araştırmalar da, korku reseptörlerinin beyinde sadece nasıl tutulduğunu değil, daha da önemlisi doğumdan itibaren fiziksel olarak bağlı olan bu ağın nasıl kolayca ve özel bir temasla ayrılabileceğini gösteriyor. Özel bölgelere dokunmak, beyne giden ve kalıcı olarak korku ve diğer reseptörleri ortadan kaldıran enzimi serbest bırakır. ‘Havening’ adını verdiğim ve aslında yeni bir teknik yoluyla uyguladığım bu yöntem, bundan yaklaşık 10 yıl önce başarılı Dr. Ronald Ruden tarafından keşfedildi. İnanılmaz derecede etkili ve diğer tüm terapilerin önüne geçiyor!

AŞK ACISI NASIL GEÇER?

Baktığınzda genellikle aşk acısı iki güçlü duygunun birleşmesinden, öfke ve üzüntünden oluşmaktadır. Okuyucularınıza bu duygularla başa çıkılmasında yardımcı olacak ve kişiyi sakinleştirecek, sabit ama etkili bir ‘tapping’ dizisi gösterebilirim...

Öncelikle sorun hakkında düşünün ve sonra, 10 puan hissettiğiniz en yüksek duygu olacak şekilde, 1-10 arasında bir değer verin. Ardından belirtilen puanlarda yazanları her birini yaklaşık sekiz kere yapacak şekilde hafifçe dokunarak uygulayın. Bir kere uyguladığınız sırayı, daha iyi hissedene kadar tekrar etmeye ve pratik yapmaya devam edin. Dokunun...

Haberin Devamı


1) İşaret parmağı tırnağınızın yan tarafı (size dönük şekilde)

2) Avuç içinin yan tarafı

3) Burun altı

4) Çene altı

5) Kaşın başlangıç noktası (burun kemiğinin yanı)

6) Göz altı (göz çukurunun üzeri)

7) Koltuk altı (yaklaşık 10 cm)

8) Köprücük kemiğinin altı (göğüs kemiğinin yanındaki yumuşak kısım)

9) Serçe parmağının yan tarafı (size dönük şekilde)

10) Köprücük kemiğinin altı (bir kere daha)

Alışkanlıklarımız yakınımızdaki herkesi etkiler

Bir saatlik terapide neler oluyor?

Birileri beni görmeye geldiğinde, ilk olarak onların problemlerini, neden beni görmeye geldiklerini soruyorum. Kısa bir görüşmeden sonra, kullandığım çeşitli tekniklerden hangisinin problemi çözmede en iyi, en çabuk ve etkili yöntem olduğuna karar veririm. Çoğunlukla, EFT’nin (EmotionalFreedomTechniques) büyükbabası ve kökeni olan TFT (ThoughtFieldTherapy) olarak adlandırdığım ‘tapping’ terapi, TAT denilen üç başlı akupunktur nokta terapisi yada tabii ki daha çok ‘Havening’ yaparım.

Alışkanlıklar bizde neler yapıyor, nasıl bağımlı oluyoruz?

Bu alışkanlıkların neler olduğuna ve nasıl etki ettiğine bağlı olarak alışkanlıklar insanları bir çok şekilde etkiler. Örneğin, giderek artan internet ve telefon bağımlılığı problemi ile sigara, alkol, eroin bağımlılığı arasında fark var. Bununla birlikte, hepsi insanların sağlıklarını hem duygusal, fiziksel ve hem de ruhsal olarak etkiler. Ve bu alışkanlıklar sadece kişinin kendisini değil, aynı zamanda kendisine yakın olan bireyleri de etkiler. Sanırım insanlar bir rahatlama, stresi ve endişeyi hafifletme yolu olarak kendilerini bir kaçış arayışına çeken her şeye bağımlı olmaya başladılar. İnsanlarla ilgilenerek yardım etmeye çalışmak, yaşadıkları stres ve kaygıyı gidermek yeterince iyi bir çözüm olabilir. Fakat sadece basit bir şekilde bağımlılıklarına ve alışkanlıklarına olan tutkularını azaltmıyor, genellikle alışkanlık ve bağımlılıklarını tedavi ediyorum. İnsanlara günlük stres ve endişeleriyle başa çıkmanın ve bunları aza indirmenin basit ama etkili yöntemlerini göstererek daha fazla yardımcı oluyorum.

Richmond Nua Oteli'nin davetlisi olarak 14 Mart- 6 Nisan tarihlerinde Türkiye'de olacaksınız değil mi? Neden Richmond?

Thailand’da Richmond International Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Aksoy’la tanışmıştım. Beni Richmond Nua’ya davet etti. Otel hakkında araştırma yaptım, Nua’nın QEPR terapisi yapmak için çok doğru bir yer olduğunu gördüm ve birlikte çalışmaktan ötürü çok mutluyum. Ayrıca 1-2 Nisan tarihlerinde Richmond Nua’da bu tekniği öğreteceğim bir eğitim veriyorum.

Her yıl mı geliyorsunuz?

Türkiye’deki beşinci yılım. Çok fazla talep alıyorum, ısrarla çağırılıyorum. Terapi alan insanlar dostlarına ve sevdiklerine tavsiye ediyorlar. Türkiye’de olmaktan da çok keyif alıyorum. Bu yüzden her sene geleceğim. Her zaman problemi olan ve yardımıma ihtiyaç duyan insanlar var

DİĞER YENİ YAZILAR