Dantel bizim için lüks ve ihtişamın sembolü

Türkiye’de dantel denince akıllara onların markası geliyor

Haberin Devamı

Nedo markası nasıl doğdu?

Nedo Collection’ın analı kızlı tasarımcıları Nedret Taciroğlu ve doğumundan itibaren kendini showroom’da bulan Yasemin Taciroğlu ile markalarını ve yeni sezon sırlarını konuştuk.

Nedret Taciroğlu: 1980 yılında deri-güderi üstüne koleksiyon hazırlamaya başladım. Abdi İpekçi’de ilk atölyemi ve showroom’umu açtım. Nedo ilk o zaman kuruldu..

Bu kadar iyi geçinen ve aynı zamanda iş arkadaşı olmuş anne kız! Nasıl gidiyor?

Nedret T: Yasemin’le hep çok yakın olduk, buna bir de iş eklenince çok daha yakınlaştık. Birbirimizden güç alıyoruz.

Ara sıra ters düşmüyor musunuz?

Yasemin T: Çok yoğun bir iş, dur durak bilmiyor gerçekten. Tabii ki bizim de yoğun stresli zamanlarımız oluyor ama hemen geçiyor. Sonuçta aynı amaç için çalışıyoruz. Ortak kararda birleşmeye çalışıyoruz. O zaman sonuçtan ikimiz de memnun kalıyoruz.

Dantel deyince akla Valentino gibi Türkiye’de de ilk siz geliyorsunuz. Özellikle dantellerle çalışmak neden?

Nedret T: Ben gerçek bir romantiğim. Tasarımlarımda da bunu görüp hissetmemek mümkün değil. Dantel lüks, kalite, ihtişamın ve duyarlılığın sembolü benim için... Seçtiğim renkler her zaman gözü okşayan pastel tonları veya bordo ve siyah ağırlıklı.

‘Dolabınızda yırtık jean ve siyah mini bir elbise olsun’

Koleksiyon ortaya nasıl çıkıyor?

Nedret T: Kafamda belli bir tema oluşuyor. Çizimlerin ardından kumaş seçim ve siparişi, gerekli aksesuarların temininin ardından koleksiyon hazırlanıyor. Tabii ki bu süreçte müşterimin beklentilerini karşılamak da bizim için mühim.

Yasemin 5 yaşına kadar sizinle her gün atölyenize gelmiş. Hiç unutamadığınız bir anınız var mı?

Nedret T: Evet Yasemin’i doğumu itibariyle hep yanıma aldım. Showroom’da ona özel bir oda hazırladık. Ben zaman zaman deri alımı için dışarı çıkıyordum. Yasemin de benim gitmemi hiç istemiyordu ve bana çok kızıyordu. Bir gün onu bırak gittiğim için yine çok kızmış, gidip askıda duran siparişlerden bir bölümünü boyunun yetiştiği yere kadar makasla kesmişti.

Bir kadının dolabında mutlaka ne olmalı?

Yasemin T: Benim için deri pantolon ve ceket, siyah mini bir elbise, yırtık jean, bir çift yüksek ökçeli stiletto.

‘Dikkat çekici ve zarif kadına hitap ediyoruz’

Bu kış gelinler nasıl olacak?

Nedret T: Gelinlik bir genç kızın kendini nasıl hayal ettiğiyle alâkalı bir şey. Gelinlikler çok daha gizemli ama bu kış ne var diye sorarsanız, gelinliklerde gizem ön plana çıkıyor. Hem rafine hem de büyülü bir gizem. Örneğin, vizon şeritlerle dantelin ve ipek tüllerin beraber kullanıldığı tasarımlar bu kış oldukça dikkat çekiyor.

Seneye İstanbul Moda Haftası’nda sizi görecek miyiz?

Nedret T: Şu an Paris, Dubai gibi birçok şehirde tasarımlarımız satılıyor. Ancak tabii ki ülkemizde yapılan moda haftasında da bir sunum yapmayı düşünüyoruz. Hazır giyim koleksiyonumuzla biz de dahil olmayı planlıyoruz önümüzdeki sezonlarda.

DİĞER YENİ YAZILAR