İyi yaşama sanatının uzmanından ufak sırlar

Haberin Devamı

SPA ve kaliteli yaşam uzmanı Charlene Florian, SPA maceralarını, sırlarını ve iyi yaşamak için ne yapmamız gerektiğini anlattı.


Charlene, nasıl başladı bu “iyi yaşama sanatı” yoksa bu serüvenin içine mi doğdun?

Ben iyi olma dünyasına doğdum aslında. Çocukken annem ve babam beni her yıl, genellikle Avrupa’daki, SPA’lara götürürlerdi. Yazlarımızı İsveç’te geçirirdik ve annemin incelemesi için Fransa’ya Thalassoterapi, Almanya’ya Kneipp Terapi veya İngiltere’ye aromaterapi gezilerine çıkardık. Sıcak kaynak sularında yıkanır, yüz ve vücuduma fango ve siyah çamur sürerdim. Ayrıca İsveç’te ormanlardan anneannemle beraber yaban mersini ve mantar toplardık.

Nedir iyi yaşam sanatı? Bunu ustasından dinlesek...

İyi yaşam sanatı doğa ile uyum içinde yaşamaktır. İşlenmemiş gıdalardan yemek, egzersiz yapmak, vücut ile ahenk içinde hareket etmek, nefes almak, anı yaşamak, huzurlu olmak, olumlu bir tutum sergilemek ve vücuda doğru otlar ve ürünlerle bakım yapmaktır.

Cilt bakım ve SPA ürünleri koleksiyonunda neler var?

Kerstin Florian ürünleri dünyada 35 ülkede sadece 4 ve 5 yıldızlı resort, destinasyon ve günlük spalarda bulunuyor. Biz küçük bir aile şirketiyiz. Ürünlerimiz botanik ve deniz malzemeleri, süper besleyici bitkiler ve peptid, kök hücre, enzim, asit gibi teknolojilerin harmanlanmış halidir. Cildi canlandırıyor, nemlendiriyor ve rafine ediyorlar. Ayrıca organik esansiyel yağ, yüzde 98,7 saflık oranında, elle toplanmış, güneşte kurutulmuş ve 60’ın üzerinde farklı mineral ve eser elementlerinden oluşan mineral tuzlar gibi inanılmaz doğal kaynaklarımız da var. Bir de çok güzel siyah çamur ve yosunlarımız var.

Ürünlerini tasarlarken en dikkat ettiğin şey nedir? Ve SPA ritüellerini de sen mi hazırlıyorsun?

Biz klinik araştırmalarla faydaları kanıtlanmış olan ve en üst kalite besleyici özelliklere sahip bitkilerin peşindeyiz. Ayrıca formülün sinerjisine de dikkat ederiz. Formül ahenkli olmalıdır. Önceliğimiz budur

Ürünlerimizin sürdürülebilirliği, duyusal hususları ve sonuçlarına çok önem veririz: Nasıl bir his veriyor? Aroması, dokunuşu, yararı, görünüşü, emilimi nasıl gibi vs... Baş terapistimle beraber SPA ritüellerinin tasarımını da ben yapıyorum.

İyi yaşama sanatının uzmanından ufak sırlar

‘Her şey birbiriyle mutlaka bağlantılı’


Çin’e özgü güçlendırıcı otlar, çiğ beslenme Kneipp eğitimi konularında da birikimin var. Biraz açıklar mısın bunları?

Benim diyetimin çoğu çiğ gıdalardan oluşuyor. Çeşitli etkinlik ve spalarda smoothie demonstrasyonları yapıyorum, böylece süper gıda, süper otlar ve yeşil yapraklı sebzelerden oluşan beslenme felsefemizin cildi nasıl etkilediğini de paylaşma fırsatı buluyorum. Los Angeles’daki Matthew Kenney Culinary Enstitüte canlı gıda hazırlama eğitimi gördüm. Şeflik eğitimine devam etmeyi düşünüyorum. Ayrıca Badworishofen Almanya’da Kneipp çalıştım.

500 saat üzerine masaj terapisi yapmışsın? Nasıldı maceran?

Yıllarca masaj terapistlerimi Kerstin Florian bakımlarını nasıl uygulayacakları konusunda eğittim. Nasıl doğru masaj yapılır anlayabilmek için masaj konusunda eğitim aldım. Bu şekilde masaj terapistlerini de anlayabildim. Bunu çok sevdim ve yaptığıma memnunum. Asıl tutkum bitki ve otları çalışmak ve araştırmak. Ama masaj eğitimi çok değerliydi.

İsveçli annen Kerstin Florian senin en büyük ilham kaynağınmış...

Annem kesinlikle en büyük ilham kaynağım. Onun hayata olan tutkusu bana her gün ilham veriyor. Bana doğanın önemini, doğaya yakın yaşamanın ve enerjinin önemini o öğretti. Daha on-yirmi yıl kadar önce enerji elimizden kayan giden bir kavramdı, ama şimdi kuantum fiziğinin kazandığı popülerlik sayesinde çok daha iyi anlıyoruz ki her şey enerjiden oluşuyor ve birbiriyle bağlantılı. Kerstin enerjinin her şeyde oynadığı rolü sezgisel olarak anlamıştı hep.

‘Güzellik içten gelen bir sihirdir’


Senin için güzellik nedır?

Güzellik içten gelen bir canlılıktır. Herkes güzel olabilir. Bu kendimizi belli bir yaşam tarzına adamak ve içten gelen bir parlaklık ve güvene sahip olmaktan kaynaklanır. Bir çeşit sihir veya karizma diyebiliriz.

Ürünlerinizin farkı nedir?

Kerstin Florian’ın farkı; içerik, formülasyon ve sonuçlar için olan tutkumuz, malzemelerimizin kalitesi, iyi yaşamaya olan bağlılığımız ve SPA endüstrisine olan sadakatimizin bir karışımı. Biz bir aile şirketiyiz, bütünleşik ve önderlik edici yaklaşımımız tamamen kendimize has.

İyi ve dinç olmak için neler yapıyorsun?

Daha çok çiğ gıda yiyorum. Beslenmem süper ot ve süper gıdalardan oluşuyor. Düzenli olarak yoga, uzun yürüyüşler yapıyorum. Trambolin kullanıyorum ve programım el verdiğince antrenörüm ile direnç egzersizleri yapıyorum. Kaliteli kaynak suyu içiyorum. Yüzde 70 sudan oluştuğumuz için vücudumuzu doğru suyla beslemenin önemini sürekli vurguluyorum. Benim için tutarlı olmak her şey.

Yaşam uzatmak için...

- Sağlıklı bir yaşam tarzını seçmek.
- Yılda 2 kez vücudu birikmiş toksinlerden arındırmak.
- Ham çikolata, orman meyveleri, Çin tonik otları gibi süper ot ve süper gıdalardan yemek. Her kültürün kendi süper gıdaları vardır.
- Tutkulu olmak çok önemli.
- Aile, arkadaş ve topluma sıkı bağlarla bağlanmak da öyle.

DİĞER YENİ YAZILAR