Singapur masajıyla enerjinizi dengeleyin

Haberin Devamı

Uzun tatil. İyi mi kötü mü? Konu çocuklarla 30 gün duraksız tatil ise eğer, doğruyu isterseniz pek de kulağa seksi gelmiyor. Günün sonunda çocuklar mutluysa biz de mutluyuz geyiğine komple olayı bağlamaktayım. Onları eğlendirdiğim müddetçe iyiyim. Az sonra Kids Club’a gidip çocuklarımı almam gerekecek. Minikler 3 saattir partiliyor! Her zaman ki gibi benden çok sokaktalar. Çocuklardan önce ve çocuklardan sonra diye hayatımı ikiye ayırsam mesela... Otellerin animasyonları, önceden bir şey ifade etmezken çocuklardan sonra bir ihtiyaç haline geldi. Kaldığım otel Hilton Dalaman’ın birçok alternatifi varken bunlardan yararlanamamın hırsını SPA’dan çıkarttım.

Bir lüks değil ihtiyaç

Hadi çocuğum sen şimdi Kids Club’ın organik bahçesinden domates toplayacaksın diyerek kendimi maksimum rahatlama alanım SPA’ya atıyorum. Çocuklar tüm enerjisini benim tabirimle kaykay havuzlarda atarken ben tüm enerjimi SPA’da topluyorum. Bugün bir daha anladım ki SPA bir lüks değil bir ihtiyaç! Otel’de kaldığım sürece güzel Rus hatunlardan geri kalmamak için doğru SPA merkezine koştum. Benim terapistim Kisinya, “Daha genç mi gözükmek istiyorsun” dediğinde buradan Avrupalı misafirlerin çıktıklarında genç hissettiklerini anlamam geç olmadı.

Spa, sudan gelen sağlık

Orjinal adı “sanitas per Aquam” SPA yani sudan gelen sağlık, Romalılardan bugüne kadar uygulanan su terapilerine verilen isimdir. Su ile iyileşme, suyun kullanımından gelen sağlık, suyun sıcak, soğuk ve farklı biçimlerde uygulanması ile kazanılan sinlenme ve ferahlama duygularının edinildigi bütünleyici terapi anlamında kullanılmaktadır. Spa oldukça gelişmesine rağmen ülkemizde yeni gelişiyor aslında. İnsanlar deneyimlemek istiyor. Dünya’nın birçok yerinde otel kompsleklerinde bulunuyor. Mekanın girişinden fark başlıyor. Çalan müzik, dingin atmosfer ve tüm negatif düşüncelerden ayrılma isteği. Genellikle güneyde spa oteli adı ile bir çok yer bulunmakta. Benim yurtdışı SPA otelleri ziyaretleri tecrübesiyle öğrendiğim yegane şey odaların oksijen ile havalandırılması. Karanlık, oksijen mum ışığı ile yiyen ortamdan kurtulmak gerek. Saatlerce karanlık ve oksijen almayan bir odadadaki terapistten bir şey beklememelisin. Çocuklarla geldiğimden beri kaldığı otelin bir SPA oteli olduğunu hatırlatan İstanbul’dan bir arkadaşım oldu. Oraya geliyorum diyerek telefonu kapattı hatta.

Cildim bakımlarla bebek gibi oldu

Bana ilk olarak Caci -ultimate diye bir uygulama yaptılar. Cilt yenilenmesi oluşumunu sağlıyormuş. Mimik çizgilerinin, kırışıklıkların yumuşatılması, ellerin gençleştirilmesi ayrıca akne izleri, sivilceler güneş yanıkları gibi iyileşme süreçlerinde ya da benim gibi kuru cilt, yağlı cilt dokuları üzerinde etkiliymiş. Micro akımla yapılan bakımlar ise bir kadame ileri ameliyatsız yüz germe, göz ve dudak çevresi lifting ve yumuşak doku liftingimiz. Yüzüme maske ile uygulama ile cillop gibi parlak ve sanki hiç tatile çocuklarla gelmemişim, erkenden uyanmamışım gibi bir dinlenme ile çıktım odadan. Yapan kişinin de önemi çok büyük elbette.

Hangi masaj ne işe yarar?


- Singapur masaji

Bu muhteşem masaj vücuttaki yorgunluğu almak günlük stresten kurtulmak için dizayn edilmiş. Vücut enerjilerini yeniden dengelenmesi için hareketler kusursuz ve süreklidir. Kademeli karın masasından önce -Malezya metodu- sırt gerginlikleri üzerinde çalışılır. Çin masaji ve özel ahşap masaj aleti vücudun yaşamsal enerjisini dengeler ve aktive eder. Ayakların refleks bölgelerinin Kansu kesesiyle -hint masaji- uyarılması sayesinde vücut ısısının elimine edilmesi ile masaj sonlandırılır.

- Bali masajlari

Vücuttaki enerji noktaları üzerinde yapılan baskılar, yumuşak vuruşlar ve gerakli gerinme hareketleri ile yüzeydeki kas dokusunu geçerek çok daha derinlere etki eder. Enerji seviyesi yükselir, dengelenir.

- Shiatsu

Bu Japonya’nın geleneksel tedavi sanatı parmak tazyiki anlamına gelmektedir. Bu teknikle ellerle yapılan tazyikle vücut dolaşımına yer alan vücudun iç yapısını ve doğal enerjileri uyarılmakta.

- Burç masaji

Doğum gününüze ve burcunuzun özelliğine göre hazırlanan bitkisel yağlarla kendine özgü masaj ritueli ile uygulanan, yeniden hissetmek isteyeceğiniz bir bakım.

- Mandara

İki terapistin birbirleriyle uyumlu olarak geleneksel balı masaj tekniklerini uygulamasıyla gerçekleşiyor.

- Thai

Sinirler ve sinir düğümleriyle atardamarlar üzerine baskılarla, ufak vuruşlarla germe ve çekmeye yapılıyor.

Ozon sauna kabini yorgunluğumu giderdi

Ozon sauna kabini stres ve yorgunluğu gideriyor, selülitleri yok edip ödem ve toksinlerden vücudu arındırıyor. Dolaşım sistemini düzenleyip kan ve lenf sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlıyor. Cildi sıkılaştıran kilo verdirerek sağlıklı zayıflamaya yardımcı olan ozon kabinine giremedim çünkü olağanüstü bir sıra vardı. Tüm saatler doluydu... Uzun hamilelik süreci sonrası Marquesa ve oye for Roman giyme heyecanı ile epey bi havaya girsem de ruh bedenle birleşince tüm oteli eğlencesinden sorumlu olan hatta bize DJ Funky C’yi kavuşturan sevgili Sinan Özen’in eşi Olya ile yoga sabahları farz oldu.

Singapur masajıyla enerjinizi dengeleyin

Japon banyosuyla rahatlayın

Themae wellbeing onsen ritueli... Sıcak, kristal berrak bir suda, yapraklar ve çay çiçekleri içinde geriye yaslanıp rahatlamak için bir dakika ayırın. Sakinleştirici bu Japon banyosunda kafa derinize yumuşak şekilde masaj yapılırken gerginlikleriniz adeta eriyecek, sonrasında yenileyici sırt masajı ile tamamen hafiflemiş oluyorsunuz.

DİĞER YENİ YAZILAR