Yaz sıcaklarına karşı ferahlatıcı kokteyller

Haberin Devamı

azın ortasında serinletici ne varsa tercih ederiz. Bol Avrupalı misafiri olan bir otelde kalırken insanların elindeki kokteyllerden ben de nasibimi alıyorum. Geçenlerde canım Ömür Özdemir'le Tweeter meydanında konuşurken “Ya Cericim senden bir havuz başında elinde kokteylle resim bekliyorum" derken kendimi bu çerçevede buldum. Ben küçükken
TRT 1 ekranlarında pazar günleri bol havuzlu bir program olurdu, yaşıtlarım bilir. Bir anda havuzdan birileri çıkar ve ansızın kokteyl içmeye başlarlardı. Korhan Abay sunardı hatta. Bu görüntü hepimizi çok güldürse de 90'ların vazgeçilmezidir. Havuzda içecekle takılmak sanki daha serinletirmiş gibi... Seksenlerin sonu, doksanların başı ile birlikte çeşitli müzik kliplerinin de havuzlarda çekilmesiyle kitch bir hal alan bu havuz ve kokteyl birlikteliği belki de havuzbaşı düğün ve nişanlara da ilham olmuştur. Bir dönem hala kızı, teyze kızı, amcaoğlu havuzbaşı düğünlerinden kendini alamadı. Her davetiyenin altında adres, havuzbaşı! Çok eğlenceli. Zaten yazın yegane simgesi değil midir kokteyller? Kimin yüzü gülümsemez ki içinde şemsiyesi olan bir içeceğe... Prince'in videolarındaki kadınları, Tom Cruise'un Kokteyl filmi, Don Johnson'ın Miami Vice'ı, Pet Shop Boys klipleri ya da Erasure posteri derken ben de şezlongumdan etrafa bakınırken birer kokteyl hazırlamadan olmazdı. Hilton Dalaman'in yiyecek içecek müdürü Turgay Erdoğan'ın Hilton klasikliği ile hazırlattığı kokteyller içinizi açabilir. Birçoğunu alkolsüz kokteyllerden seçtiğim içecekler bizim çocukların da favorisi. Kokteyller genel olarak üç kategoriye ayrılıyor. Yemeklerden önce aperatif olarak içilen karışımlar. Toplantı ve partide içilen karışımlar. Digestive olarak yemek sonrası içilen içkiler. Kokteyllere uygun mönüler de yaratmak mümkün.

Eğlenceli ve flörtçü bir yanı var; içmeyen bile çekici bulur

Kokteyl, çeşitli içkilerden yapılan bir karışım. Veya içkili parti, kutlama anlamına geliyor. Bir de kokteyl elbisesi vardır ki, tamam ben bu konuya girmeyip başka bir hafta sonuna elbise açılımı yapacağım.
Bir bara yaklaşıp bir içki sipariş eden birinin içkisine göre karakter analizi bile yapılabilir. Kimileri içkisinin içerisine meyve suyu hatta buz bile koymaktan çekinse de net içkiden yanaysa kokteylin eğlenceli ve flörtçü tarafını görmezden gelemez! Adam gibi içeyim der! Ama kokteyli, tercih etmeyen bile çekici bulur. Bunca filmi ve bazı 90'lı filmleri anımsamışken kokteyl kelimesinin nereden çıktığının hikayesine dokunabilirim... Bazı kaynaklara göre Amerika Özgürlük Savaşı'nda New York'ta barı olan bir kadının adı Betsy. İngilizlerin tarafını tutan komşusunun tavuğunu çalar, pişirir ve parti verir. O tavuğun telekleriyle de içki bardaklarına kendi yorumuyla süsleme yapar. Fransız müşterilerinden biri de “Vive le coctail” der. Yani bildiğimiz şerefe! Sonra da Betsy'nin yaptığı bu içeceklere kokteyl denir. Ayrı bir çıkış olasılığı ise Fransız doktor Antoine Amadee New Orleans'ta sindirimi kolaylaştıracak bir karışım hazırlar. Arkadaşlarına da yumurta kaplarında ikram eder. Coquetrer denilen bu kapların adının telaffuzu zor olunca coctail derler. Ama biz kokteyli, Kokteyl filmi ve yakışıklı Tom Cruise ile iyice pekiştirdik öyle değil mi?

Yaz sıcaklarına karşı ferahlatıcı kokteyller

Hüsn-ü Ala’da Ramazan geceleri Sahur’a
kadar devam ediyor!


Konumu ve mimari yapısıyla farklılığını hemen hissettiren Hüsn-ü Ala, Eminönü'ne ve İstanbul'a yepyeni bir soluk getirdi. Özenli tasarımlarla hazırlanmış dekoru, ruha huzur veren dingin havası, dokusu, Türk ve Dünya mutfağının seçkin lezzetleriyle, tarihi yarım adanın ruhunu en iyi yansıtan ve dahası bunu yaşatan bir mekan olan Hüsnü-ü Ala, Ramazan ayı boyunca itina ile hazırlanan iftar mönülerinin yanı sıra yine özel sahur mönüleriyle de misafirlerini bekliyor... İddialı sunumları arasında unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı dönemine ait yaban mersinli başta olmak üzere çeşitli şerbetleri ve yine is peynirli başta olmak üzere çeşitli lezzetteki şalgamları ve birbirinden farklı aromalara sahip özel ev yapımı limonata çeşitleri var. İftarla sahur arasında taze karpuz ve kabak kullanılarak hazırlanan özel nargile sunumları da dikkat çekiyor. Kişi başı sadece 49 TL ödeyerek orucunuzu açacak, fasıl ve semah gösterileriyle de sahura kadar İstanbul’u tepeden izleyerek keyifli gecenizi sahurunuzu da yaparak noktalayabilirsiniz.

Dedeman Zonguldak'ta Ramazan fırsatı

Türkiye’nin en yaygın oteller zinciri Dedeman Hotels & Resorts International’ın Batı Karadeniz’deki yeni simgesi Dedeman Zonguldak, Ramazan Bayramı’na özel kampanyasıyla misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. 02-12 Ağustos 2013 tarihleri arasında geçerli kampanyada Ramazan Bayramı’na özel 4 gece kal 3 gece öde. Bayram boyunca geçerli kampanyaya 30 dakikalık boyun ve omuz masajı veya özel kese odasında kese-köpük masajı da dâhil.

DİĞER YENİ YAZILAR