Bu kek ünlü olsa Jennifer Lopez olurdu

Haberin Devamı

Bu kekin tipini görünce yüzünüzün gülümsediğini görür gibiyim. Soğuk günlerde yapılacak en iyi şey. Balıkçı kazak gibi iç ısıtıyor. Yanında yılların eskitemediği ‘Friends’ dizisindeki ‘The Perk’ adlı kafenin koskocaman kahve fincanını hayal ettim. Bu arada kahveyi yapan Rachel. Domestik iklimde yapılacak en tatlı kek. Şiddetle önerilir! Küsleri barıştıran, sevgilileri öpüştüren, çocuklara çığlık attıran kekten siz de pişirin, beyler bayanlar! Her derde deva kış keki diyorum ben buna, çünkü içerisinde insanı sıcak ve mutlu tutacak her şey var. Havuç, elma ve bilumum baharatlar ki, bana göre soğuk algınlığına ve gribe de iyi geliyor. Lezzeti ve romantikliğiyle akılda kalan havuçlu kek, geçtiğimiz yıllarda ‘Issız Adam’ filmindeki sahneyle de ün kazanmıştı. Bizimki biraz Amerikan görünümlü epey büyük bir porsiyon... Tabağa dilimlerken de geniş dilimler halinde koymanızı öneririm. Çünkü keyfi böyle çıkıyor. Hani derler ya ‘esprisi burada.’
Bu arada hemen hemen her evin bir havuçlu keki vardır. Buradan duyar gibi oluyorum ‘Aaa benim havuçlu kekim bu kadının yaptığından daha güzel!’ Annemin kulakları çınlasın... Tamam, sizin tariflerinizin de başımın üzerinde yeri var. Peki o zaman elinizdeki ölçüyü üç ile çarpın, şeklini de bu şekilde yapın. Bazen sürpriz doğum günleri için de insanların yüzünü güldüren, girdikleri yaşı onlara hissettirmeyen kendisini hep çocuk hissettiren bir kek.
Eminim üzerine ve kek aralarına tavsiye ettiğim krem peynirli frosting ile bambaşka bir hal alacaktır. Buralarda köyün Martha Stewart’ı gibi dolansam da aslında halis muhlis Türk havuçlusudur kendisi. Bu kek bir ünlü olsa ancak Jennifer Lopez olurdu. Hem bronz ve beyaz her zaman çok yakışıyor, hem de baharatlı.

Bu kek ünlü olsa Jennifer Lopez olurdu


Kremalı havuçlu kek

Yapılışı: Elmayı küçük küçük doğrayın, havucu rendeleyin. Keki yapmak için bir mikserde önce tereyağı ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Yavaş kıvamda çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyin. Unu üç aşamalı olarak karışıma ekleyin ve yavaş yavaş düşük devirde çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve diğer kuru baharatları eklemeyi sürdürün. Ceviz ve elma suyunu da koyun. En son elma parçaları ve havucu ekleyin. Kek hamurumuz hazır. Bir kelepçeli çember kullanın. Ve tabanına benim gibi yağlı kağıt serin. Kekimiz bir pasta kıvamında üç katlı olacak. Eğer üç ayrı kelepçeli çemberiniz yoksa sırayla da pişirebilirsiniz. Kek hamurunda üç ayrı yuvarlak kek elde edin. Soğumaya bırakın. Bu arada yağlı kağıtları çıkarırken nazikçe çıkarın bu aşamada kekin parçalanmasını istemeyiz. Kreması için tereyağı, labne peyniri ve pudra şekerini mikserde karıştırın.

Kremasının hazırlanışı

Bir pasta tabanına ilk yuvarlak kekimizi koyalım. Üzerine bir spatula yardımıyla bolca peynirli kremamızdan sürelim. İkinci yuvarlak keki oturtun, tekrar beyaz krema karışımından ilave edin. Son keki de en üste dikkatlice koyup, en üstünü elimizde kalan krema karışımın da ekleyip spatula ile üzerinde oynamalar yapın. Çok düz olmasa da olur. Pasta süsleriyle süsleyin. Pasta tabanının piyasada en hesaplı ve dayanıklı olanını Mudo Concept’te bulabilirsiniz.

Malzemeler:
- Tereyağ 700gr
- Esmer şeker 500gr
- Yumurta 6 tane
- Elma suyu 200gr
- Un 1kilo
- Zencefil 10gr
- Tarçın 10gr
- Karbonat 10gr
- Yenibahar 10gr
- Kabartma tozu 10gr
- Yeşil elma 3adet
- Havuç 4 adet
- Ceviz 150gr

Kreması için

- 100gr tereyağ
- Labne 1 paket
- Pudra şekeri 300gr

Teşekkür...



Geçtiğimiz haftalarda ‘Pastalardan mozaik, günlerden limonata’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Vakko Beyoğlu’nun birçok kişinin üzerinde masalsı hikayesini anlatmaya çalıştım. Twitter’da aynı gün koca bir jenerasyona hatırlattığım Vakko’nun potpori kokusundan bahsetti herkes. Sevgili Cem Hakko gülümseyerek yazımı okumuş, kendisinden teşekkür mektubu aldım. Asıl ben teşekkür ediyorum beni motive edip, bana ilham verdiği için...

Bu hafta ne yaptık?



- Açık Kapı Derneği sosyal sorumluluklarına devam ediyor. Ruh sağlığı koruma projesi kapsamında bir ev kokusu çıkarttı. Kokunun adı Scent06. Bir hafta boyunca Harvey Nichols'da satışta olacak. Hem iyi bir yardım yapmış olursunuz, hem de sevdiklerinize yılbaşı armağanı almış...
- www.mutlumikrop.com sitesine bir göz atın. En sağlıklı, en güzel ve en bakımlı site kendisi. İçinde beni de bulacaksınız.
- Çocuklar için, Sitare Akdilek'ın sahibi olduğu PartyKids yıllardır şahane, şimdi art attack derslerini de bünyesine kattı. Denedik, gördük ve bayıldık.
- Harika bir kırmızı şarap keşfi Gali. Gelibolu’nun ana karaya bağlandığı noktada tesis ettikleri Kavur bağlarındaki üzümlerle hem Ege, hem Marmara rüzgarlarıyla tatlanmış şaraplar. Çok şarap içmek isteyip, ertesi gün baş ağrısı istemeyenler için çok ideal.

DİĞER YENİ YAZILAR